avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Întrebare legată de ordinea și liniștea publică
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Întrebare legată de ordinea și liniștea publică

Bună seara sau bună dimineața , că nu știu cum să mă exprim la ora aceasta 2,46 .Mă poate ajuta și pe mine cineva cu un răspuns la o întrebare legată de ordinea și liniștea publică.Care sunt contravențiile și ce se poate face in cazul in care contravenientul deși este atenționat de poliție chemată la 112 sa înceteze și să închidă muzica el totuși continua și după plecarea echipajului de poliție .Știu ca anul acesta s-au mai rectificat niste legi in privința asta care sunt măsurile ce se pot lua in afara de contravenție .Suntem în data de 9-08 2025 și la cineva aici boxele merg in continuu de aseară de la ora 19 .
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:51, 9 August 2025
Nu exista decit o lege care sa sanctioneze contraventional astfel de cazuri, la care nu s-a modificat ceva anul acesta. Si daca politia doar atentioneaza, este frectie la un picior de lemn, politia poate sa amendeze si, daca se repeta, poate amenda iar cu o suma mai mare.
Articolul 5
Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
a) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 1) și 25);
b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 26);
c) cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 27).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o problema alea_him alea_him Buna seara! Am si eu o problema si nu stiu la cine trebuie sa ma adresez . Stau la etajul 1, iar la parterul blocului e un spatiu comercial care recent e ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! aș dori niște păreri și posibile rezolvări ale ... gca2000 gca2000 Buna ziua! Aș doriniște păreri și posibile rezolvări ale unor probleme vis-a-vis de un magazin alimentar deschis gard-în gard cu mine ... Adica ... (vezi toată discuția)
Orar de liniste si pentru magazine? Lucian_Stroe Lucian_Stroe Orarul de liniste trebuie respectat si de magazinele de la parterul blocului? Locuiesc la etajul 1 iar la parter s-a deschis de curand un Profi City. Deschid ... (vezi toată discuția)