avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata a fost însurat in 72-73 și a rezultat un copil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata a fost însurat in 72-73 și a rezultat un copil (fratele ...

Tata a fost însurat in 72-73 și a rezultat un copil (fratele meu după tată)...in 75 sa însurat cu mama, iar acum in 25 a murit...ei sunt părinții mei naturali....cum se împart casa, terenurile, mașină și banii din banca ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:13, 9 August 2025
Jumătatea tatălui din bunurile comune se împart între: mama (1/4) si dvs + fratele (3/4, adică 3/8 fiecare).
La decesul mamei, cota ei o veți moșteni doar dvs.
Însă depinde și cum optează fiecare în sensul acceptarii sau renunțării la moștenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire cristina1980 cristina1980 Bunicii mei au avut o casa si niste terenuri, adica parintii mamei mele. ok... bunica-miu a murit in 2004 si mostenirea a ramas 1/4 la bunicame-a si 3/4 la ... (vezi toată discuția)
Cota-parte mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un copil din flori pastreaza numele tatalui natural, dar este crescut de mama si tatal vitreg, impreuna cu alti doi frati. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire tata decedat andrei0901 andrei0901 Salut Am dreptul la o mostenire dupa tata si vreau sa aflu pasii urmati pt a intra in posesia ei si cotele care imi revin mie in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)