avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ! Locuiesc intr-un apart cu 2 camere de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ! Locuiesc intr-un apart cu 2 camere de 39,78 mp dintr-un ...

Buna ziua ! Locuiesc intr-un apart cu 2 camere de 39,78 mp dintr-un imobil cu 2 scari, (in total 17 apartamente) eu fiind la scara B. Imobilul este pe colt, si are forma de "L", eu, locuind in capatul de la baza literei "L". As dori sa stiu ce am de facut pt ca nu pot sa ma inteleg cu asociatia si incontinuu imi cer bani pt un perete lateral de 150 mp care nu apartine de scara mea. Este la sc. A, la celalalt capat al blocului. Mentionez ca eu mi-am facut pe banii mei peretele meu lateral (34 mp) in urma cu 6 ani cand nu era infiintata asociatia, mi-am facut izolatie pe acoperis de 2 ori, si am chemat si alpinisti ca sa acopere 3 gauri mari in zid (era frig in apartament). Asociatia nu lucreaza cu cota parte indiviza. Problema este ca in scara B, in care locuiesc suntem 6 proprietari, si doar eu si cu inca o vecina ne opunem unei astfel de plati, pt repararea fatadelor si peretelui lateral de la scara A al celeilalte scari, deoarece o proprietara din scara mea, detine 2 apartamente in scara B si inca 2 in Scara A. Presedinta, sta tot la Sc. B, in apart de sub mine, si ,mai este vecina de vis-a vis care este de acord sa plateasca pt scara A.si in fine dispune de multi bani. Pe chatul general, eu si vecina care ne opunem acestor plati abuzive, suntem ignorate, sau ni se raspunde ca "asa a hotarat majoritatea". Deci cele 17 apartamente ale blocului au doar 10 proprietari pentru ca unii detin 2 apartamente la Sc. A, altul detin 4 apart 2 in sc. B si 2 in Sc. A. Mai mentionez ca la scara cealalta A, locuieste o avocata intr-un apartament de 110 mp, si care are mare parte din peretele acela lateral de refacut, plus fatada de la strada. Dansa este foarte vehementa si ne cere banii abuziv, si mai ales s-o facem urgent. In fine, suntem frustrate pentru ca nu vreau sa ajungem in situatia in care sa ne scoata apartamentele la vanzare daca ne opunem si nu platim in fondul acesta de reparatii. S-a hotarat suma de 2600 lei pt fiecare apartament. Va rog, invatati-ma ce sa fac. Nu am bani ca sa intru in proces. Va multumesc anticipat si sper c-ati inteles ceva din ceea ce v-am relatat.
Cu stima, Diana

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada apartament etaj 4 odishor odishor Supun atentiei dvs o situatie pentru care am nevoie de un sfat.Locuiesc la etajul 4 al unui bloc de 4 etaje si bucati mari de tencuiala s-au desprins de pe ... (vezi toată discuția)
Reclama pe peretele blocului adyv76 adyv76 -buna ziua -de curand a fost montata o reclama pe peretele lateral al blocului unde locuiesc -mentionez ca blocul este compus din 2 scari -as dorii sa stiu ... (vezi toată discuția)