avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua,mă numesc Borza Aurelian și am o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua,mă numesc Borza Aurelian și am o problemă cu care ...

Bună ziua,mă numesc Borza Aurelian și am o problemă cu care mă confrunt de mult timp si nu gasesc rezolvare!Eu locuiesc într-o garsonieră a primăriei (locuinţă socială),ce se află într-un bloc cu propietari!Blocul are două scări, ieșiri una pe unde se află liftul si În cealaltă parte unde cândva se afla tubulatura pentru aruncarea gunoiului!Acele camere cu tubulatura pentru gunoi au fost transformate în boxe cu rafturi de anumiți proprietari cu excepţia celei de la etajul 8unde stau eu!Am vrut să fac pentru mine dar o vecină face scandal precum eu sunt chirias si nu am nici un drept în acel bloc ! Acum vă întreb, eu am vreun drept la acel spațiu, care este si abandonat? Este spaţiu comun în care mă iclud si eu?Cum să dovedesc dacă am vreun drept, dacă am?Este o lege ,articol în această privință? Mulţumesc tare mult, o zi frumoasă
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:48, 12 August 2025
Chiriasul nu este coproprietar pe spatiile comune ale scarii blocului, deci daca proprietarii se opun, nu puteti poseda spatiu care pare abandonat si ati intampinat opozitie din partea unor coproprietari.
Buna ziua

Conform legii 196/2018 (art 38, alin 2), puteti folosi acel spatiu si daca nu sunteti proprietar, dar numai ca urmare a hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, adoptată cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu și cu acordul tuturor proprietarilor direct afectați de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosință sau de concesiune, semnat de președinte în numele asociației și avizat de cenzor/comisia de cenzori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu boxele și locurile de parcare într-un complex rezidențial blueyespaul09 blueyespaul09 buna ziua , tin sa precizez de la inceput ca complexul rezindential este compus din 8 scari ( 60 apartamente )cu parcare subterana ( 90 locuri) si boxe (70 ... (vezi toată discuția)
Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mai mulți vecini au propus închiderea tubulaturii ... Papone1 Papone1 Bună ziua, Mai mulți vecini au propus închiderea tubulaturii pentru gunoi - București, bloc de 9 etaje, 2 scări. Întrebarea mea este dacă se poate face ... (vezi toată discuția)