avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca am „rol in primarie” inseamna ca sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca am „rol in primarie” inseamna ca sunt proprietarul ...

Buna ziua!
Daca am “ rol in primarie” inseamna ca sunt proprietarul imobilului, ?
Daca nu exista alte acte de proprietate sau certificate de mostenitor, cum se poate verifica cine detine legal acel imobil?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:43, 12 August 2025
În mod normaldeschiderea de rol fiscal se realizează în baza unor acte de proprietate.Totusi prin minunatele comune din tarisoara noastră s a practicat deschiderea unui rol fiscal pt nea Stan moștenitorul lui nea Ion(deoarece era cunoscut în sat ca moștenitor ipotetic,ruda sau vecin cu secretara de la primărie etc).Cereți la primărie actele în baza cărora s a deschis rol,verificați la Cartea Funciara etc.
Nu, nu este. De altfel, scrie și pe ea.
Rolul este doar o evidență la nivel de Primarie.
Persoana trebuie sa aibă act de proprietate (Titlu de proprietate, Ordinul Prefectului, Hotărâre judecătorească, act notarial, certificat de moștenitor, raport de repartizare active, de la Registrul Comertului etc.)
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
raluk0207, utilizator
Acum probabil e altfel prevazut de legislatie , dar , prin anul 2000 , noua ni s-a inregistrat la Primarie pe rol o casa , doar pe baza declaratiei de impunere , au fost mai mult decat multumiti sa ne ia banii . Casa a fost a socrilor , a fost construita de cei care le-au vandut-o fara acte , si , in documentele de vanzare a aparut numai pamantul , fara constructie . La decesul lor , cum sotul meu era copil unic , a declarat-o la Directia taxe si impozite , si , un numar de ani , asa s-a platit impozit . Intre timp , am reusit ( greu ) sa perfectam actele si sa o intabulam .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate iolav iolav avem casa construita in anul 1955, fara acte de proprietate pe un teren al primariei, in zona rurala si cu teren de 4000 mp, pentru care s-a platit anual ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Recunoastere chitanta de mana madalinbm madalinbm Buna ziua. Sunt un locuitor al sectorului 1 din Bucuresti si am o problema cu o chitanta de mana in baza careia s-a intocmit un certificat de ... (vezi toată discuția)