Buna ziua!
Acum 3 zile am descoperit ca nr de înmatriculare de pe fata imi lipsește, am fost la politie am declarat furtul, azi am fost la inmatriculari pentru a cere eliberarea unui nr nou si am fost intoarsa de la ghișeu pe motiv ca foaia ce o aveam de la politie era un proces verbal de parte vatamata si nu dovada declararii furtului.
Sincer e bataie de joc sa umblu din Florești pana in Apahida, sa ma intoarca din drum si sa ma trimita iar la sectie, care este in Luna de sus, pe motiv ca nu am ce-mi trebuie.
Ce trebuie sa fac pentru eliberarea unui nr nou?
Si sincer as face plagere Politiei pentru cum gestioneaza situatia si lipsa de profesionalism. Cel de la inmatriculari ma intreba pe mine de ce nu mi-a dat dovada? Dar eu lucrez la politie sa stiu ce imi trebuie? Eu trebuie sa le zic ce si cum sa faca?
Problema dvs. se rezolva mai simplu daca dadeati o declaratie la DRPCIV de pierdere a placutei de inmatriculare. Daca ati facut plangere penala pentru furt va trebui sa faceti demersurile solicitate pentru aceasta situatie.
Cei de la furturi nu au în gestiune că document "dovada înlocuitoare". Fără acea alții nu pot elibera alt Nr. Fiecare face bucățică lui de treabă. Vă dați seama că plăcută nu va fi găsit, iar dosarul va dura cel puțin 2 ani.
Dar de unde știți dumneavoastră că plăcuța a fost furată? Dacă sunteți atât de categorică în a afirma acest lucru, poate că nu ne-ați spus aici întreaga poveste, fiindcă altfel nu-mi pot explica de ce v-ați complicat să faceți plângere pentru furt, în loc s-o declarați, pur și simplu, pierdută la DRPCIV.
Din cele citite aici am înțeles că ar fi mai simplu să vă retrageți plângerea de la politie și să declarati pierdută plăcuța. Astfel faceți posibilă înlocuirea.
Dar mdi bine întrebați la poliție și la DRPCUV. Au telefon, nu e neapărat să faceți drumuri.
Buna! Mulțumesc pentru raspunsuri! Eu la politie am declarat ca nu stiu daca a fost pierduta sau furata plăcuta de nr, pentru ca eu am descoperit ca nu o mai aveam. Singurul lucru care ar fi scos pierderea era faptul ca era prinsa in șuruburi si cade mai greu...sa o pierzi asa..cam dificil.
Mi s-a eliberat un nou nr, si am aflat, exact cum zicea cineva in comentarii, fiecare face bucatica lui si cat stie. Am fost intoarsa de la ghiseu prima data, pentru ca cel care era nu stia sa-si faca treaba. A doua zi, cand am mers cu dovada de la politie, era altcineva la ghiseu si a zis ca nu era nevoie de dovada.
Concluzia: depinde de cine dai la ghiseu!
Mulțumesc!