avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Am scris o carte cu întâmplări reale despre ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Am scris o carte cu întâmplări reale despre adolescenta ...

Bună ziua ! Am scris o carte cu întâmplări reale despre adolescenta mea.Am voie să folosesc numele reale sau trebuie să cer acordul persoanei despre care am scris ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Vasile Braun , Avocat 16:35, 14 August 2025
schimbă numele persoanelor reale și scrie că orice assemănare cu personajele reale este o pură cioncindentă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oare mai sunt sanse? ioana.achim ioana.achim Buna, numele meu este Ioana si as vrea sa va cer parerea in legatura cu ce inseamna sa scrii o carte..... de cand ma stiu scriu.... insa nu am considerat ca ... (vezi toată discuția)
Defăimare/calomnie în ficțiune (roman) bună ziua, scriu un ... MarianPetrescu2021 MarianPetrescu2021 Defăimare/calomnie în ficțiune (roman) Bună ziua, Scriu un roman care conține multe elemente din realitate. Personajele sunt modelate după ... (vezi toată discuția)
Calomnie si insulta in literatura ContSters277534 ContSters277534 Buna seara, Sunt un scriitor la inceput de drum si nu am bani de consultatii dar poate in viitor voi avea... Multi bani. Am trait experiente super ... (vezi toată discuția)