avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Patru frati cu certificate de mostenitori pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Patru frati cu certificate de mostenitori pe care scrie ca pamantul ...

Patru frati cu certificate de mostenitori pe care scrie ca pamantul ramas de la mama lor se imparte in cote egale
Intre timp s au facut masuratorile gratuite lde la primarie si o persoana de acolo spune ca pamanturile sunt intabulate
Acum situatia este urmatoarea:toti fratii au decedat.unul dintre copii al unuia dintre frati a facut succesiunea si s a dus sa vada dacactrebuie masurat de topograf sau nu in vederea rezolvarii cu actele si sa devinavproprietar pe ce i se cuvine tatalui lui dupa bunica.
Pe langa mai sus mentionatele la primarie i s a mai spus si ca un alt copil verisorul lui a revendicat terenul.dar verisori in total sunt zece.de ce la primarie ca si mostenitor ectrecut doar unul fiind motenitorul unui a din cei patru frati si restul nu?ceilalti verisoori nu au renuntat la mostenire niciunul
Acum la primarie sustin ca trebuie sa demonstreze si cel care a inceput duccesiunea acum ca e mostenitor insa notarul spune ca nu poate sa i dea certificatul de mostenitor pana nu intabuleaza pamantul.dar nu l poate ca e revendicat de altcineva;adica cum vine asta?pe el il intereseaza doar partea care i se venea tatalui dupa bunica insa la primarie spun ca ammbii verisori au cerut acelasi teren cum e posibil?daca fiecare din ei sr trebui sa aiba o cota parte?cum au doi aceasi bucata?si ceilalti verisori de ce nu apar pe nicaieri?
Cel mai recent răspuns: Ingheta , utilizator 07:38, 22 August 2025
Multumim
Am revenit.alta persoana din primarie spune ca celalalt veriisor a revendicat terenul inainte cu o zi a prietenului meu in vederea vanzarii sau ca deja l ar fi vandut unui cioban care zice ca l a folosit el in ultimii ani si ca acum ar vrea sa faca actele de vanzare cumparare..prietenul meu nu cunoaste ciobanul si ceilalti verisori nici ei si ca tatal varului care a revendicat inainte cu o zi a fost prezent atunci cand s au facut masuratorile si ca el i ar fi dat terenul ciobanului sa l foloseasca insa prietenul meu de cate ori a fost pe la terenuri acestea nu pareau folosite sunt pline de balarii si salbaticite in plus tot cei trei frati erau decedati cand s au masurst terenurile de la primarie .vreau sa mi aduc in vedere ca tatal prietenului meu cat a trait a folosit terenul.cand inca traia bunica il lucrau impreuna apui tata lui singur.pe unul din terenuri este si o locuință parasita care jumatate era construita de tatal prietenului meu (nu stie daca avea acte.nu a gasit nimic)insa fratii lui stiau-motiv pentru care revine cota de 1/4 din 1/2 casa .este normal sa vrea sa vanda doar el?din motivele astea?pana la urma cum i a dat ciobanului daca i o fi dat un teren care nu i apartinea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietenul să-și angajeze avocat care știe exact ce să caute, cum să citească actele și va putea stabili ce e de făcut pentru finalizarea moștenirii și pentru ieșirea din indiviziune sau recuperarea cotei din prețul încasat pentru vânzarea terenului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc domnul avocat
Nu prea intelege de ce are nevoie de o cheltuiala in plus daca el n a facut nimic in neregula?stiu ca nu o sa ne spuneti cat costa insa cam cat ar putea sa dureze pana sa rezolve?sincer cred ca am mai scris aici despre o persoana care a deschis proces pentru partaj(cred ca asa se numeste)si domul avocat i pe care l-a angajat a spus ca e simplu si usor insa au trecut trei ani de atunci si inca tot masoara cand unii cand altii terenul…
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
Ingheta, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce să angajeze avocat? Ca să aibă o șansă. Speța, așa cum ați descris-o, e destul de încurcată și lămurirea ei va necesita diferite demersuri. Problema nu se pune în termeni de a făcut sau nu a făcut ceva greșit, pentru că nu vorbim aici de un dosar penal. E o moștenire a unor bunuri comune care nu au fost niciodată scoase din indiviziune (eventuala înțelegere verbală între proprietarii inițiali, cei trei frați decedați, nu are nicio valoare; a fost un aranjament privind exploatarea proprietății comune, nu o împărțire cu formarea a trei proprietăți exclusive). În urma celor trei frați decedați au rămas un număr de succesibili, și mai mulți, care fiecare ar avea dreptul să moștenească o cotă din cota ce fusese a autorului său din proprietatea comună. Iar apoi, ca să înțeleagă și ei ceva din moștenire, ar trebui (1) să facă partajul prin înțelegerea lor, la notar, sau la instanță în caz că există neînțelegeri, (2) să vândă împreună și apoi să împartă banii conform cotelor indicate în certificatele de moștenitor după cei trei frați morți, sau (3) să exploateze în continuare împreună terenul respectiv, conform regulilor proprietății comune pe cote-părți, cu împărțirea beneficiilor. Eventual, dar cu asta ajungem deja într-o zonă sofisticată, să transfere bunul pe o fundație a familiei, care să le distribuie beneficiile..

Așadar, speța era suficient de complicată și fără ca unul dintre succesibili să efectueze o procedură succesorală frauduloasă și apoi să se înregistreze la primărie ca unic proprietar. Dar uite că a făcut-o. Ceea ce înseamnă un proces de càțiva ani (da, atât durează cu resursele actuale ale instanțelor) pentru a-i anula ăstuia actele și pentru a obține noi acte cu situația reală.

Așa că revin: să-și angajeze prietenul avocat. Altfel nu o va scoate la capăt, mai ales că pe principiul cine se aseamănă se adună bănuiesc că e la fel de familiarizat cu științele juridice cum sunteți dumneavoastră. Și va îngroșa rândurile oamenilor victime ale propriei nepriceperi, care s-au zgârcit la câțiva firfirei, nu și-au angajat avocați și acum se plâng că au murit cu dreptatea în mână și că e justiția rea.

Alte discuții în legătură

Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren cristinam28 cristinam28 Buna ziua. As dori si eu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: In 2007 matusa mea a inceput un proces cu Primaria pentru revendicarea unui teren ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ionut daniel ionut daniel Un titlu de proprietate emis in anul 1994 cu legea 18/1991,pe un teren revendicat de bunica mea poate fi atacat in instanta acum de fratii vitregi ai tatalui ... (vezi toată discuția)