avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Casa parinteasca are 2 stalpi de electricitate in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Casa parinteasca are 2 stalpi de electricitate in gradina ...

Buna ziua, am vazut intrebari similare dar toate sunt vechi, de peste 10 ani si as dori un raspuns mai actual daca e posibil. Casa parinteasca are 2 stalpi de electricitate in gradina. Tatal meu a decedat si mama a imbatrinit, din pacate e mult mai greu sa se ocupe de gradinarit. Firele electrice travereseaza gradina si sunt destul de joase, in plus sunt foarte aproape de niste copaci. Noi, copiii am vrea sa ajutam dar mie mi se pare periculos sa incercam noi sa curatim in jur. In plus, eu cred ca ar intra in responsabilitatea furnizorilor de energie sa aiba grija de siguranta cablurilor? Unde am putea sa ne adresam pentru ajutor firesc, Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Didigi , utilizator 18:34, 15 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai copacii sunt ai dvs., in curtea dvs.
pentru toaletare cereti aviz de la primarie si chemati pe cineva sa-i toateteze. daca sunt nuci, e mai complicat, fiindca sunt aparati de lege mai mult decat alti pomi fructiferi.
e vorba de o linie de inalta sau medie tensiune?
daca e de medie tensiune, adresati-va distribuitorului
va multumesc, aveti dreptate, copacii sunt ai nostri dar cu fire si cabluri electrice printre ei. Voi cerceta, eu as zice de medie tensiune, alimenteaza o strada, dar ce stiu eu? Va multumesc mult oricum! si din pacate este si un nuc.... o zi frumoasa
Daca respectivele caabluri electrice alimenteaza o strada, cel mai probabil sunt in grija distribuitorului de curent electric spre strada respectiva.
Notificati furnizorul de curent in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa ia masuri pentru toaletarea copacilor. Puteti sa-i cereti, sa mute stalpii in afara prorpietatii dvs. sau sa negociati o chirie anuala.
Toaletarea copacilor poate fi o masura insuficenta, caz in care, in jurul copacilor trebuie asigurata o zona de restrictii. In acest caz, mutarea stalpilor sau contractul de inchiriere (pierdeti din suprafata agricola) este obligatoriu.
va multumesc, o zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? flori54 flori54 Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? Am 2 nuci pe domeniul public care acum sunt foarte masivi și ajung printre crengile de curent ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, o întrebare, pe proprietatea mea se află un stâlp ... Benyr Benyr Bună ziua, o întrebare, pe proprietatea mea se află un stâlp de curent, de la care se alimentează doar proprietatea vecinului și respectiv a mea, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, avem în gradina un nuc ale cărui crengi vor atinge ... Gabr999 Gabr999 Bună ziua, Avem în gradina un nuc ale cărui crengi vor atinge în curând firele de inalta tensiune . Oare cine ne poate ajuta in această situație? ... (vezi toată discuția)