avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Sunt amenintata ca sunt data in judecata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Sunt amenintata ca sunt data in judecata pentru ca ...

Buna ziua,
Sunt amenintata ca sunt data in judecata pentru ca am vandut apartamentul parintilor decedati, impreuna cu sora mea si noii proprietari nu isi pot lua apartamentul pentri ca acolo locuieste fratele meu care nu are nici un drept. La succesiunea dupa tata, fratele meu a renuntat la dreptul lui in favoarea mea, fara nici o clauza, nici scrisa, nici verbala (stiu ca vorbele nu se iau in considerare, dar scriu oricum).

Eu m-am oferit sa il despagubesc pe frate cu suma de 25000€, dar el vrea 28000€ si refuza sa plece.

Ce pot face eu in aceasta situatie?
Il pot da in judecata pe frate pentru ca si eu sunt data in judecata la randul meu?
Am certificatul de mostenitor, contractul de vanzare- cumparare si discutiile pe whatsapp intre mine, frate si sotia lui
Cel mai recent răspuns: Flyingbutterfly , utilizator 09:12, 16 August 2025
Nu mai sunteți proprietar, deci nu puteti cere evacuarea lui, ci proprietarii.
Acestia sa mearga cu contractul direct la executor. Il poate notifica si cere despăgubiri pt lipsa de folosinta, pe zi de întârziere .
Multumesc de raspuns. Sunt constienta de asta, doar ca noii proprietari nu vor sa il evacueze, ma dau pe mine si sora mea in judecata pentru ca nu am predat apartamentul la timp.

Apartamentul nu a fost achitat complet. A fost o plata de 34000€, urmand apoi plata in rate pana la atingerea sumei.

Eu vreau sa le dau apartamentul oamenilor, dar nu pot din cauza ca fratele sta acolo si nu vrea sa iasa. Am inteles ca e ilegal sa schimb yala, ca e caz penal...

gi-jane2 a scris:

Nu mai sunteți proprietar, deci nu puteti cere evacuarea lui, ci proprietarii.
Acestia sa mearga cu contractul direct la executor. Il poate notifica si cere despăgubiri pt lipsa de folosinta, pe zi de întârziere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frații mei au înlocuit yalele la apartamentul moștenit de la părinți, în care doar eu am domiciliul. poate fi fapta lor violare de domiciliul și intrare prin efracție? Bobita3056 Bobita3056 Subsemnatul am domiciliul permanent legal intr-un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei, cota mea de propietate e 1/2, de 7 ani locuiesc numai eu ... (vezi toată discuția)
Cineva stă cu forța în casa mea. cum îl dau afară? alexandraalic alexandraalic Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare. Taicameu, ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat in urma unei executari silite: proprietarul executat castiga procesul impotriva executarii, dupa ce apartamentul a fost vandut baubaus2002 baubaus2002 Buna ziua, o cunostinta a cumparat un apartament la o licitatie de executare silita, insa dupa ce s-a trecut proprietatea pe numele lor, se constata ca in ... (vezi toată discuția)