Buna ziua. Ca asociat si administrator al unui SRL am garantat, cu contract de fidejusiune, un imprumut al societatii. Am cesionat actiunile unei alte persoane si am iesit din societate atat ca asociat cat si ca administrator. Contractul de imprumut este in derulare. Daca societatea nu isi achita imprumutul, banca face uz de contractul de fidejusiune incheiat cu mine (chiar daca nu mai sunt in societate) pentru recuperarea debitului? daca DA, ce demersuri ar trebui sa fac pentru anularea acestui contract? Multumesc anticipat!
Contrcatul de fidejusiune este valabil si produce efecte pana la incetarea lui. Cesiunea partilor sociale nu este motiv de anulare a contractului de fidejusiune. Puteti incerca sa solicitati rezilierea contractului de fidejusiune, dar nu cred ca va fi acceptat de creditor daca nu primeste o garantie similara.
Sume neclare
ONU EMIL
Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)