avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1553 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In Octombrie 2026 tatal meu va avea vârstă de 65 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In Octombrie 2026 tatal meu va avea vârstă de 65 ...

Bună ziua!
In Octombrie 2026 tatal meu va avea vârstă de 65 ani, din păcate a cotizat la sistemul de pensii doar 14 ani, am nevoie de cateva informații din partea dvs ca să înțeleg ce trebuie sa facă și dacă mai are vreo șansă să primească vrei pensie când ajunge la vârsta de pensionare.
Am 3 întrebari:
1.Daca a cotizat 14 ani ca să poată primi minimul de pensie ce trebuie sa mai facă?
2.Este luat în calcul și anul în care a fost în armată?
3.Incepand cu ce dată se pot face demersuri pt a solicita pensia?

Mulțumesc frumos!
Adrian.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:05, 19 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sa cumpere 1 an de stagiu.
Adica diferenta lipsa pana indeplinirea conditiei de stagiu minim contributiv de 15 ani.
O luna costa 1013 lei.
1 an = 12 x 1013 = 12.156 lei.
2.Armata este stagiu de cotizare asimilat.
Nu este stagiu contributiv.
3.Oricand doreste.
Deschiderea drepturilor se poate face doar când împlinește vârsta de 65 ani și numai dacă îndeplinește condiția de stagiu minim contributiv de 15 ani.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de stagiu militar - stagiu de cotizare? monybs monybs Tatal meu are 14 ani vechime in munca. La data la care va implini varsta de pensionare pentru limita de varsta respectiv 65 de ani, stagiul minim de cotizare ... (vezi toată discuția)
Pensie civila refuzata - zero puncte Cristianc1 Cristianc1 Buna ziua. Tatal meu este pensionar militar. A lucrat si in civilie inainte si dupa perioada militara, 14 ani si 6 luni in total in civilie. Implinind recent ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata gaby76 gaby76 - M, nascut in mai 1963 - vechime neintrerupta pe cartea de munca din aug. 1981 (35 ani peste cateva zile) - aceasta perioada include si perioadele de: ... (vezi toată discuția)