avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua,doresc să aflu dacă în calitate de fost ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua,doresc să aflu dacă în calitate de fost dezvoltator ...

Bună ziua,doresc să aflu dacă în calitate de fost dezvoltator a unui imobil cu 12 apartamente,,vândute toate în urmă cu 6 ani.Blocul ne înființând nici în prezent asociație de proprietari.vreau să știu dacă eu mai am vreo obligație de înființare a unei asociații de proprietari.?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:12, 19 August 2025
Dacă nu sunteți proprietar al unui apartament în acel bloc nu aveți nici o obligație.
Conform Legii nr. 196/2018, „Asociaţia de proprietari se înfiinţează prin acordul scris a cel puţin jumătate plus unu din numărul proprietarilor dintr-un condominiu„.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii nu vor asociatie. ce este de facut? magic9pm magic9pm Ce este de facut? Proprietarii nu vor Asociatie. Locuiesc intr-un bloc nou dat in folosinta acum un an. Blocul are 3 etaje si doar 8 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - 2 din 3 proprietari sunt de acord stefb stefb Caut un raspuns la intrebarea daca este posibil de infiintat asociatie de proprietari intro cladire cu 3 proprietari diferiti in care doar doi sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari val2244 val2244 Buna ziua , intr-un imobil cu 4 proprietari daca 2 proprietari au fost de acord cu infiintarea asociatiei , 1 s-a abtinut si 1 este impotriva , se poate ... (vezi toată discuția)