Sa va explic eu de ce un domn care nu este de acord ca fosta sotie sa ii mai poarte numele dupa divorț, este inca interesat ce face ea cu actul ei propriu de identitate.
Daca doamna, sa presupunem, face o prostie, contraventie, infractiune, ajunge la politie, in arest sau nu, ori accident si ajunge la spital, etc. si este nevoie de a se contacta/anunta un apartinator, doamna figureaza cu numele X si casatorita cu domnul X. Va fi sunat domnul X pentru toate si poate nu vrea sa fie deranjat. E doar un exemplu. Iar doamna este obligata sa isi schimbe numele, ce interes mai are sa il pastreze pe al lui? Lipsă timp, lipsă concediu sunt valabile doar când nu vrei să îți schimbi numele. Dacă vrei, poți! Și eviți și circul, mai ales dacă sunt și copii implicați.
Nu e de penal, amenda e mică dar nu se aplică, e doar chestiune de bun simț și de orgoliu, în opinia mea. Eu l-aș fi schimbat la ieșirea de la instanță, că nu o fi numele vreunei case regale.
cris0811 a scris:
probabil femeia isi va schimba cartea de identitate cand se va intoarce in tara! poate nu are concediu suficient de lung ca sa faca asta cand vrea domnul fost sot. cw nu inteleg eu este de ce dupa divort “domnul”
mai este interesat de ceeea ce face fosta lui sotie cu actele ei de identitate. pare foarte dubios sa mergi sa faci plamgere la politie pentru asa ceva, dar ma rog; fiecare cu ideile lui! in alta ordine de idei, doamna nu risca mare lucru. o amenda de 50 de lei…