avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical Covid 2025 Bună ziua! Aș dori să ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical Covid 2025 Bună ziua! Aș dori să aflu baza ...

Concediu medical Covid 2025

Bună ziua!
Aș dori să aflu baza legală în virtutea căreia concediul medical pentru COVID se acordă pe cod de indemnizație 01( boală obișnuită) și nu 05( boală infecto contagioasă din grupa A), fiind plătit cu 75% ( nu 100%,cum se plătesc bolile infectocontagioase din grupa A).
Parcă îmi amintesc că în Oct 2024 s-a dat o ordonanță de urgență, cu ocazia ieșirii din pandemie,infecția cu COVID devenind o boală infecțioasă obișnuită. Mă puteți ajuta?

Alte discuții în legătură

Referitor cuantum indemnizatie concedii medicale (oug 158/2005 art.17 alin 2 si hg 1186/2000 aurica56 aurica56 Hepatita virala C in conformitate cu OHG 158/2005 si HG 1186/2000 , se incadreaza in categoria de \\\\"boala normala\\\\" - cod indemnizatie 01 (75%), sau in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pt varicela cod boala 01? nipang nipang Am primt un CM de 7 zile de la MF pt varicela, cod indemnizatie 01(boala obisnuita, 75%) dar fiind acut, parafat si semnata si sus la urgente.Cum voi fi ... (vezi toată discuția)
Drept concediu medical Omsilegi Omsilegi Buna ziua, Totalizez in prezent pe ultimele 12 luni 200 de zile de concediu medical - toate pe boala infecto-contagioasa grupa A (TBC). Dupa revenirea la ... (vezi toată discuția)