avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valabilitate CV masina fara fiscal/ neradiata fiscal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valabilitate CV masina fara fiscal/ neradiata fiscal in 30 zile

Bună ziua,

Vă rog să mă ajutați cu o lămurire privind situația următoare:

Am cumpărat in 2024 o mașină pe baza unui contract de vânzare-cumpărare, dar nu mi s-a oferit fiscalul, întrucât vânzătorul are datorii.

Am notificat primăriile incercand sa o intregistrez eu cumva, însă am primit răspuns că acel contract nu este valabil, deoarece vânzătorul nu l-a înregistrat în termen de 30 de zile și, neavând fiscalul, nu se poate aplica ștampila de înregistrare.

Am sesizat poliția, iar în prezent există un dosar penal pentru înșelăciune.

Vânzătorul susține totuși că acel contract este legal chiar si fara fiscal/ radiere fiscala de pe numele lui si ca urmare sunt responsabila de orice legat de acea masina.

Mașina nu are ITP și asigurare de câteva luni și există riscul să fie ridicată și eventuale amenzi.

Întrebările mele sunt:

Contractul de vânzare-cumpărare este valabil sau nu în aceste condiții?

Cine este considerat proprietarul legal al autoturismului acum?

Pe numele cui se vor emite eventualele amenzi in cazul ridicarii și răspunderea pentru lipsa ITP/asigurare?

În cazul în care amenzile vin pe numele vânzătorului, el îmi poate solicita ulterior să le plătesc eu, pe baza contractului?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 23:03, 10 Octombrie 2025
Buna ziua si scuze pentru raspunsul intarziat/ am aflat intre timp ca vanzatorul avea datorii de peste 8000 lei , poprire si sechestru pe masina.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate vă treziți cu confiscare. Și nu o să puteți comenta nimic.
Buna ziua. Imi cer scuze pentru mesajul intarziat. Vanzatorul m-a asigurat ca nu sunt probleme si imi poate da fiscalul. De altfel, biroul unde am facut contractul este la mai putin de 5 m de Ipozite si taxe. In maxim 30 minute incheiam tot procesul, Domnul si-a " amintit " imediat dupa ce a luat contracatul ca.. e o mica problema. Nu am stiut ca pot cauta pe net datele masini si nici nu m-am gandit ca se face asa ceva si cu o masina de 2300 lei. Acum, m-am invatat minte.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns si imi cer scuze ca eu nu am raspuns imediat. Contractul semnat de mine are mici diferente fata de cel de gov.ro. De la punctul 5 este putin diferit. Este oare posibil sa va uitati pe el si sa imi spuneti daca se poate considera nul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca inca nu ati reusit sa inmatriculati masina inseamna ca acel contract semnat de dvs anul trecut a expirat.
poate ar trebui sa semnati altul, cu o data actualizata, daca vanzatorul e in masura sa "va dea fiscalul" acum.
si cu un continut conform, nu "putin modificat" bineinteles, daca nu ati produs alte incurcaturi
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2025
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal anaf si/sau factura WStefan WStefan Este o firma care are o masina de vanzare. Conform celor spuse, persoana de la firma cu care am vorbit, masina a fost cumparata de noua, in Germania, in ... (vezi toată discuția)
Am cumparat masina fara certificat fiscal idm7 idm7 Buna ziua ! Am cumparat o masina fara certificat fiscal, vânzătorul promițându mi ca o sa mi l dea ulterior. Eu sunt din jud Bihor. Ulterior am aflat că ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)