Vă rog să mă ajutați cu o lămurire privind situația următoare:
Am cumpărat in 2024 o mașină pe baza unui contract de vânzare-cumpărare, dar nu mi s-a oferit fiscalul, întrucât vânzătorul are datorii.
Am notificat primăriile incercand sa o intregistrez eu cumva, însă am primit răspuns că acel contract nu este valabil, deoarece vânzătorul nu l-a înregistrat în termen de 30 de zile și, neavând fiscalul, nu se poate aplica ștampila de înregistrare.
Am sesizat poliția, iar în prezent există un dosar penal pentru înșelăciune.
Vânzătorul susține totuși că acel contract este legal chiar si fara fiscal/ radiere fiscala de pe numele lui si ca urmare sunt responsabila de orice legat de acea masina.
Mașina nu are ITP și asigurare de câteva luni și există riscul să fie ridicată și eventuale amenzi.
Întrebările mele sunt:
Contractul de vânzare-cumpărare este valabil sau nu în aceste condiții?
Cine este considerat proprietarul legal al autoturismului acum?
Pe numele cui se vor emite eventualele amenzi in cazul ridicarii și răspunderea pentru lipsa ITP/asigurare?
În cazul în care amenzile vin pe numele vânzătorului, el îmi poate solicita ulterior să le plătesc eu, pe baza contractului?
Sunt doar mici modificari. Alte incurcaturi ..Doar ca are dosar penal pentru inselaciune. Dupa ce a aflat de dosar, mI-a transmis ca a depus contravaloarea contractului intr-un cont, pe numele meu, prin intermediul unui executor si acord sa ia masina inapoi in orice stare este acum., Are peste 1 an de cand sta in parcare. Ba chiar a trimis ca doreste sa dea bani si pentru despagubiri morale. L-am rugat ca in aceste conditii sa vina sa isi ia masina inapoi si sa anulam actul. Nu vrea......chiar asa. Vrea sa anuleze actul DOAR daca renunt la plangere/ " ne impacam amiabil". Nu doresc sa renunt la plangere..Cred ca astfel de oameni nu au nevoie de iertare ci de pedepse. Deci cumva, am si banii, 2300 ron si masina. Doar ca nu doresc nici masina si e normal, daca tot mi-a reurnat contravaloarea sa si-o ia inapoi.. Nu pot face nimic cu ea, nu o pot inregistra .Nu o pot da la casat, toate actele fiind tot pe numele lui. Politia SI ADP vor sa dea amenzi si sa o ridice de pe domeniul public. Cred ca masina este inca sub sechestu si el inca are datorii mari la Impozite si taxe, deci nici-o sansa sa finalizele in curand vazarea.
Orice lucru ieftin este un pic mai scump decât unul normal cu un preț rezonabil. Sfaturi bune în acest caz nu exista, decât să ajungeți la înțelegere cu vânzătorul și să recuperați prejudiciul și o așa zisa de taxa de stres și de nervi prin care ați trecut. Sper să reușiți. Succes!