avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor lucrare finantata prin taxa 1% prin ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor lucrare finantata prin taxa 1% prin CNC

In calitate de co-autor al unui film realizat prin redirectionarea taxei de 1% din minutele de publicitate difuzate de companii prin intermediul CNC (Consiliului National al Cinematografiei), ce drepturi am? Pot ceda contracost drepturile de autor unor entitati care vor sa puna filmul pe DVD sau sa il vanda catre salile de cinema? Sau sunt limitat sa primesc drepturile de autor ce rezulta din difuzarea pe care o face Producatorul filmului doar prin intermediul posturilor de televiziune?

Producatorul peliculei imi spune ca acesta este singurul mod in care poate aduce respectiva productie cinematografica la cunostinta publicului si ca nu poate monetiza din alte surse de difuzare.

Va multumesc pentru raspuns!
Liviu David
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2025
Liviudav1d, utilizator

Alte discuții în legătură

Violenta si imaginea in psihologia judiciara. rodica_post rodica_post Se stie ca violenta,a existat intotdeauna in toate societatile. Se poate afirma ca unii autori chiar au dreptate cand fac distinctie intre ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Mileaanka@gmail.com Mileaanka@gmail.com Buna ziua Am o pensiune turistică intr un sat apropiat orașului TgJiu la care plătesc de un an drepturi de autor pentru artiști interpreți din România. ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)