avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dorim sa intabulam o casa veche. Intr-un plan de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dorim sa intabulam o casa veche. Intr-un plan de situatie ...

Buna ziua. Dorim sa intabulam o casa veche. Intr-un plan de situatie din ~1960 apare doar suprafata (3000 mp) si frontul stradal de 14,4 m. In capatul terenului, se afla cimitirul, iar tata a pus gardul mai sus, nederanjand pe nimeni. A venit topograful si a masurat terenul cu tot cu acel surplus, practic a masurat dupa gard. Astfel suprafata a iesit cu 100 mp in plus. Vecina avand 80 de mp in minus considera ca terenul ei este la noi. Eu am luat cotele din pdf-ul de la topograf si le-am pus in Google Earth, stiu ca Google Earth nu este foarte precis, dar diferenta este mai mare de 100 mp. Am cerut format .kml de la topograf, sa pot sa ma uit mai exact pe desen, dar acesta a spus ca nu a auzit de asa ceva. Pare ca acest topograf nu isi cunoaste foarte bine meseria, iar un pdf este usor editabil. Cum as putea proceda in acest caz?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:41, 2 Septembrie 2025
Formatele kml nu sunt recunoscute de cadastru. Tocmai fiindcă nu sunt precise. Nu le puteți invoca. Oficial proiecția este stereo 70
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)
Expertiza - granituire tytys tytys Am cumparat in anul 2005 o casa cu un teren aferent de 1500 mp conform titlului de proprietate al fostilor proprietari,iar expertul dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)