avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... BUNA ZIUA EU SI SOTUL MEU AM LUCRAT IN ROMANIA EU 16 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

BUNA ZIUA EU SI SOTUL MEU AM LUCRAT IN ROMANIA EU 16 ANI SI SOTUL ...

BUNA ZIUA EU SI SOTUL MEU AM LUCRAT IN ROMANIA EU 16 ANI SI SOTUL MEU 27 ANI ACUM SUNTEM CETATENI PERMANENTI IN ITALIA DE 20 DE ANI LUCRAM CU CONTRACTE IN REGULA,NOI AVEM DOMICILIUL STABIL IN ITALIA IAR LA PENSIE VREM SA IESIM IN ITALIA ; INTREBARE CUM PUTEM SA ADUCEM IN ITALIA ANI LUCRATI IN ROMANIA PT AI CUMULA IMPREUNA CU CEI LUCRATI IN ITALIA PT PENSIONARE ,VA MULTUMESC .TRB SA IAU LEGATURA CU UN JURIST SAU SE FACE AUTOMAT NOI FIIND IN UE.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:57, 3 Septembrie 2025
Italia nu va va plati pensie pentru perioada lucrata in Romania , va tine cont doar de anii in care ati cotizat - ca timp . Veti depune la autoritatea italiana care se ocupa de pensii actele prin care dovediti perioada lucrata in Romania ( cartea de munca ) , si aceasta autoritate va trimite documentatia catre Casa de pensii din tara , iar aceasta va calcula pensia cuvenita pentru perioada lucrata aici . Practic , veti incasa doua pensii , fiecare tara va plati , pro-rata , cate o pensie .
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie italia - conditii, vechime, varsta silviamarin silviamarin Am o vechime de 23 de ani de munca in Romania si de 7ani lucrati in ITALIA . Care este modalitatea de a incasa un cumul la anii de vechime pentru a intra in ... (vezi toată discuția)
Pensie romania-italia Seracor Seracor Buna ziua Ma numesc Cornel SZ, si voi implini in luna iunie 65 de ani. Am vechime in munca efectiva de 11 ani in Romania, la care se adauga facultatea de 5 ... (vezi toată discuția)
Tatal meu lucreaza in italia de 17 ani. anul acesta implineste ... cristina.ceuca cristina.ceuca Tatal meu lucreaza in Italia de 17 ani. Anul acesta implineste varsta de 67 ani. In Romania este deja pensionar si are o vechime in Romania de 27 ani. Va ... (vezi toată discuția)