avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În 2017 am cumparat o casa veche (1956) pusa la punct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În 2017 am cumparat o casa veche (1956) pusa la punct ...

AJUTOR!! In 2017 am cumparat o casa veche (1956) pusa la punct in 2005 , foarte bine amenajata pe exterior. Recent am intabulat mansarda ,in 2025 s-a facut expertiza tehnica a imobilului din care reiese ca casa este din caramida , fundatie din beton armat , ca rezista , ca nu necesita imbunatatiri ,etc ..deci conform expertizei e casa excelenta . Am vandut casa , am trimis acea expertiza pe whatsapp cumparatorilor , ei au luat expertiza ca si dovada ca casa e impecabila , alte verificari nu au facut , vizual casa e in interior/exterior in rigips si nu se vede nicio problema . La aprox 2 luni dupa semnarea contractului am primit notificare ca ne dau in judeca pt inselaciune , casa s-a dovedit a fi in intregime din vaiuga , adica acea expertiza a fost de mantuiala. Noi nu am stiut iar in contractul de la notar nu scrie din ce e facuta casa si nici nu se face referire la expertiza . Ei spun , prin avocat , ca i-am inselat cu acea experitaza si ca i-am indus in eroare ca sa cumpere o casa , expertiza a fost trimis pe whatsapp catre cumparator dupa promisune dar inainte de contract de vanzare final ., deci putea sa se razgandeasca Vor toti banii inapoi , bani cu care noi am cumparat altceva la randul nostru . Ce ne facem ?
Cel mai recent răspuns: viatalatara , utilizator 15:27, 10 Septembrie 2025
Buna ziua

In primul rand va angajati si dvs un avocat.

Apoi, cereti sa fie adaugata ca parte in proces si persoana/firma care a efectuat acea expertiza.

La primarie, cum e declarata casa (pentru taxe si impozite)? Ca acolo se face diferenta intre constructiile din beton/caramida si chirpici/vaiuga.

Personal, consider ca nu spuneti toata povestea:
- e putin probabil ca actualii cumparatori sa apeleze direct la avocat/proces fara sa fi discutat inainte de dvs.
- e putin probabil ca timp de 20 de ani de cand aveti acea casa sa nu relizati ca e din chirpici si nu din caramida. Mai e nevoie de o gaura din cand in cand si e imposibil sa confunzi chirpiciul cu betonul sau caramida.
Chiar nu am stiut , am stat acolo din 2017 . Oare poate fi trasa la raspundere firma care a facut expertiza ? Intrebarea mea e daca in promisune si contract nu se mentioneaza casa , expertiza aia trimisa inainte de contract pe whatsapp poate fi dovada de inselaciune ? Pot raspunde si penal ?
Buna ziua

Nu mi-ati raspuns la intrebare. La primarie, casa cum este inregistrata?

Bineinteles ca acea firma poate fi trasa la raspundere pentru pagubele produse. De-aia v-am si sfatuit sa va angajati si dvs un avocat.
La primarie la impozite nu scrie nimic despre cum e construita , e doar suprafata . La certificat fiscal apare zidarie ...alta aiureala . Pe baza acestor acte vanzatorul s-a decis sa cumpere . Mi-e teama ca ma vor actiona pe mine dupa care eu trebuie sa ii despagubesc pe ei si sa recuperez de la firma asta . Eu degeaba zic ca nu stiu in instanta .
Buna ziua

Cred ca a intrebat si cumparatorul acelasi lucru

www.avocatnet.ro/forum/discu...

In alta ordine de idei, angajati-va un avocat.

Cumparatorul are dreptate. El a cumparat o casa din caramida cu fundatie din beton, nu o casa din chirpici. Faptul ca nu ati stiut va exonereaza de raspundere in ceea ce priveste inselaciunea. Insa pentru vicii ascunse aveti obligatia sa despagubiti cumparatorul.

Mai departe, va trebui sa va recuparati paguba de la firma care a facut evaluarea aceea gresita.
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2025
BogdanGri, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta complicata . ion vinde lui george casa de lemn, george ... legolas85 legolas85 Speta complicata . Ion vinde lui George casa de lemn, George mascheaza peretii si ii vinde lui Maria casa ca fiind reabilitata , din caramida si beton . Maria ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil Lavinia_Yn Lavinia_Yn Buna ziua. Am cumparat o casa (2 camere in iasi) si am observat dupa ce a fost incheiata tranzactia, cand am inceput sa construiesc ca nu este facuta din ... (vezi toată discuția)