avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez 12 ore zilnic 6 zile...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez 12 ore zilnic 6 zile...

Mă iertați, am și eu o întrebare, lucrez 12 ore zilnic 6 zile, cat liber am voie după aceste Zile, am lucrat și 2 zile de 15 ore și după de 12
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:05, 8 Septembrie 2025
Aveti dreptul la doua zile pe saptamana de repaus .

art.113 C.mun.
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
...

Art. 137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru, zile libere consecutive DLR DLR Buna seara, Am si eu o nelamurire, daca puteti sa ma ajutati. Am urmatorul program la serviciu: Sap. 1: Duminica 13 Noiembrie - Sambata 19 ... (vezi toată discuția)
Recuperare zile lucrate in weekend marauder marauder Eu stiu asa...daca angajatul lucreaza sambata, atunci are liber duminica (zi nelucratoare) si luni (libera pt ziua de sambata lucrata). Angajatul va primi ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)