avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumpărat un apartament în luna februarie 2024. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumpărat un apartament în luna februarie 2024. ...

Bună ziua.
Am cumpărat un apartament în luna februarie 2024. Nu am locuit acolo pentru ca apartamentul este în renovare. Caloriferele sunt închise. Nu am repartitoare pt ca nu are nimeni în bloc si nu mi le citește nimeni. Am fost obligata sa plătesc caldura începând cu luna octombrie 2024 si pana în aprilie 2025. D na administrator știe ca acolo nu locuiește nimeni,consum de apa 0,dar la caldura imi pune aceasi suma ca ceilalți locatari.
Cum pot face sa nu mai plătesc caldura de care nu beneficiez?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:23, 8 Septembrie 2025
Nu puteti face nimic. Puteati sa contestati listele in maxim 10 zile de cand au fost afisate. Daca exista o hotarare a asociatiei ca sa nu platit ...o puteti invoca. Altfel, legal, nu se poate.
Nici dacă dau o declarație pe propria răspundere la notar ca nu locuiesc acolo? Nu beneficiez nici de caldura,nici de apă, apartamentul este în,,conservare,, .
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
Liliana Lyly, utilizator
Aveti mare grija , daca apartamentul nu e incalzit , riscul e mare sa apara igrasie , si chiar mucegai . Daca se va intampla asta , extrem de greu mai scapati de ele . E un inconvenient si pentru vecini , pentru ca acestia incalzesc si partea dvs. de perete comun , crescandu-le consumul .
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Unde locuiesc momentan, vecinii de jos,sus,dreapta,stânga nu locuiește nimeni de ani de zile,au centrale si sunt închise.
Buna ziua

Nu aveti ce face si chiar daca s-ar monta repartitoare si caloriferele ar fi complet inchise, tot va trebui sa platiti o cota-parte conform metodologiei de calcul (intre 35 si 60%).

Gasiti informatiile in regulamentul din 20 martie 2024: [ link extern ]

In blocurile complet debransate sau care au fost proiectate de la inceput cu centrale termice individuale pentru fiecare apartament lucrurile sunt diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costurile de incalzire pentru un apartament liber ContSters339828 ContSters339828 Detin un apartament de 4 camere care nu este locuit si care este scos la vanzare. Apartamentul este contorizat separat complet (curent, gaze, apa calda, apa ... (vezi toată discuția)
Platesc caldura daca am montate repartitoare? liviuB80 liviuB80 Buna ziua.Ma numesc Botezatu Liviu si am o nelamurire: detin un apartament bransat la reteaua de incalzire comuna C.E.T ,dar pe calorifere am montate ... (vezi toată discuția)
Plata costuri incalzire apartament nelocuit in cazul unei centrale comune pasteur pasteur Buna ziua, intr-un bloc cu 10 apartamente si centrala pe gaz comuna, atunci cand un apartament care nu este locuit solicita debransarea are nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)