avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelat la cumpărarea unei mașini
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelat la cumpărarea unei mașini

Bună ziua,

În august 2024 am cumpărat un autoturism prin intermediul autovit.ro, de la un vânzător privat. Ulterior, verificând istoricul la RDW, am descoperit că anunțul conținea informații false: kilometraj mai mic decât cel real și prezentată ca fiind de la primul proprietar, deși nu era adevărat, și faptul că mașina a avut accidente, despre care nu am fost informat la cumpărare. În plus, mașina are un consum foarte mare de ulei.

Întrebarea mea este: merită să investesc timp și bani pentru a merge mai departe (plângere la poliție / acțiune în instanță) sau șansele reale de câștig sunt reduse?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
BTamas99, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:34, 8 Septembrie 2025
Plangerea penala se poate depune in termen de 3 luni de la data de la care ați luat lal cunstinta despre înșelăciune. Ideea este ca fiind achiziționată de lano PF nu ati primit o garanție iar achizițiile de auto din târg se fac pe principiul văzut plăcut. Trebuia sa conveniti cu vanzatorul sa faceti o verificare intr un service autorizat înainte de achiziție. Consultați un avocat care va poate spune daca exista șanse sau nu de anulare a contractului de vc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)
Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Inselatorie la vanzare masina cflorin39 cflorin39 Buna ziua Vin si eu aici cu urmatoarea problema.Anul trecut prin vara un prieten a cumparat o masina. Toate ok, pana acum cand a trebuit sa faca ITP-ul si ... (vezi toată discuția)