avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna vecinătate și drept civil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna vecinătate și drept civil

Aș dori să cer părerea dvs. privind o situație de drept civil. Un vecin de la un etaj superior are diverse obiecte pe marginea balconului, existând riscul ca acestea să cadă și să-mi provoace daune. Am încercat să discut cu vecinul, dar nu răspunde. Cum ați aborda această situație din punct de vedere legal? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
Miha.A, utilizator
Cel mai recent răspuns: Miha.A , utilizator 20:59, 8 Septembrie 2025
Buna ziua

Vecinul este responsabil de pagubele produse in cazul in care se intampla un accident.

Nu exista nici o lege care sa interzica acele jardiniere sau sa impuna necesitatea vreunei aprobari.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra și-a stricat balconul iar de-atunci toată apa care cade de la el s-a infiltrat în pereții și tavanul balconului meu. care ar fi pașii rezolvării problemei? Rew3 Rew3 Locuiesc la etajul 9 al unui bloc de 10 etaje.In urma cu 3 ani vecinul de la etajul 10 si-a stricat balconul inchis cu sticla si cornier nu mai are tavan și ... (vezi toată discuția)
Risc cădere fațadă bloc: a cui e obligația de remediere? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: In cadrul asociatiei de proprietari din care fac parte este un bloc de locuinte, (construit in ... (vezi toată discuția)