avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procură si ctr. de închiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procură si ctr. de închiriere

Bună ziua,
În acest moment nu sunt în țară și nu am cum să vin prea curând, iar țara în care sunt nu are ambasada.
Aș vrea să închiriez apartamentul pe care îl am în România, iar pentru a mă proteja, trebuie să am contract de închiriere.
Întrebarea este, dacă nu am cum să fac o procură cuiva din familie/prieteni, există vreo posibilitate ca acest contract să fie valid?
Cu alte cuvinte, cum mă poate reprezenta cineva, dacă eu nu îi pot trimite o procură legalizată?
Pot să fac acesta procură, iar persoana care este în țară să meargă la un notar pentru a o legaliza sau trebuie prezenta mea fizică?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AlMaria , utilizator 00:23, 9 Septembrie 2025
Nu va poate reprezenta altcineva, decat prin procura
Pentru asta, trebuie prezenta dvs fizică.
Fie veniți personal în țară, fie trimiteți o procura de la Ambasada sau Consulat. E imposibil sa nu aveți deloc în țara respectivă.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
raluk0207, utilizator
Bună seara și vă mulțumesc pentru răspuns.
În Republica Democrată Congo nu există ambasada.
Este ambasada doar în Angola. Dacă ar fi fost, fiți sigură ca nu aș fi scris aici, cerând un sfat/o sugestie.
Mulțumesc!

raluk0207 a scris:

Nu va poate reprezenta altcineva, decat prin procura
Pentru asta, trebuie prezenta dvs fizică.
Fie veniți personal în țară, fie trimiteți o procura de la Ambasada sau Consulat. E imposibil sa nu aveți deloc în țara respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiririere cu proprietar in strainatate marinicad2002 marinicad2002 m-am mutat cu chirie intr-un apartament in sectorul 4, unde as vrea sa inchei un contract de inchiriere pe care sa-l declar la administratia fiscala, insa ... (vezi toată discuția)
Proceduri dupa o casatorie a unui cetatean roman cu o cetateana din strainatate ContSters374245 ContSters374245 Care ar fi pasii care trebuiesc urrmati dupa ce un cetatean roman s-a casatorit in Congo cu o cetateana congoleza? Doreste sa-si aduca sotia in Romania si ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean egiptean deea1986 deea1986 buna ziua ....eu sunt casatorita cu un cetatean egiptean as dori sa va intreb daca se poate transcrie casatoria in Romania de acolo,daca Ambasada Romaniei de ... (vezi toată discuția)