Continuare munca dupa implinirea varstei de 70 ani
Persoana pentru care intreb, a iesit la pensie la varsta legala de 65 de ani in septembrie 2020, iar in februarie 2022 s-a angajat cu contract pe perioada nedeterminata. Acum face 70 de ani, dar ar vrea sa continue sa lucreze la aceasi institutie. Personal din ceea ce am citit nu am gasit in lege sa fie interzis sa poata continua, doar daca i se da de la medicina muncii ca nu mai este apt. Ar fi undeva in lege alt motiv pentru care nu ar avea voie?
Tot nu se intelege , firma de paza nu e o institutie publica . Ori e angajat al Consiliului Judetean ( acesta fiind o institutie publica ) , ori e angajat al unei firma de paza si are locul de munca la Consiliul Judetean . In exemplarul pe care il detine din contractul de munca scrie cine e angajatorul .
Da. dar intrebarea era alta. nu are importanta ca este sau nu este pe organigrama la CJ, e vorba de a putea continua lucrul la institutie de stat. intrebarea era daca poate sa mai lucreze dupa ce implineste 70 de ani, el a iesit la pensie la 65 de ani, in 2020, si la 1 februarie 2022 s-a angajat cu contract pe perioada nedeterminata. acum in septembrie face 70 , iar directorul de acolo nu mai vrea sa il mai tina., pe motiv ca are 70 de ani. Am citit legislatia, si din cate am vazut nu este scris niciunde ca nu ar mai putea lucra, doar in cazul in care medicul de medicina muncii il considera inapt. Eu nu sunt de specialitate jurist sau avocat, si de acea am nevoie de ajutor.
Persoana cu handicap
dianafm
Buna ziua,
Mama mea are o boala autoimuna si detine in acest sens si un certificat de handicap grad II. Momentan lucreaza intr-o institutie la departamentul ... (vezi toată discuția)