Continuare munca dupa implinirea varstei de 70 ani
Persoana pentru care intreb, a iesit la pensie la varsta legala de 65 de ani in septembrie 2020, iar in februarie 2022 s-a angajat cu contract pe perioada nedeterminata. Acum face 70 de ani, dar ar vrea sa continue sa lucreze la aceasi institutie. Personal din ceea ce am citit nu am gasit in lege sa fie interzis sa poata continua, doar daca i se da de la medicina muncii ca nu mai este apt. Ar fi undeva in lege alt motiv pentru care nu ar avea voie?
Nu poate ramane daca nu are acceptul conducatorului firmei . Nu-i suficient sa vrea dansul . Si sa stiti ca are importanta daca e la o institutie de stat , in contextul de acum , cand trebuie disponibilizati atatia bugetari .
Dar totuși nu trebuie să existe o bază legală , chiar așa ca vrea directorul trebuie să plece? Atâta timp cat e încă apt , ar putea rămâne , doar dacă nu are ceva directorul cu el. Din câte am înțeles nu ar fi primul din pacate “pe care are boala ca să mă exprim așa mai neortodox “ :( . Acum poate nici el nu mi-a dat toate detaliile, și atunci cer sfaturi de la experți
Persoana cu handicap
dianafm
Buna ziua,
Mama mea are o boala autoimuna si detine in acest sens si un certificat de handicap grad II. Momentan lucreaza intr-o institutie la departamentul ... (vezi toată discuția)