avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumpărat o mașină de la o persoană (fără ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumpărat o mașină de la o persoană (fără fiscal) ...

Bună ziua!
Am cumpărat o mașină de la o persoană ( fără fiscal ) am căutat propietarul din acte pentru a ajunge cu el la o înțelegere să iau fiscalul, m-am înțeles cu el să-i dau suma de 1000 ron în următoarele zile. Dar următoarea zi el a venit cu cheia de rezervă si mi-a furat mașina, apoi la telefon mi-a spus sa i dau 3000 de lei daca mai vreau sa văd masina, ca aia e mașina lui. Am fost la poliție, am depus plângere, a trecut un an de zile si nu s a rezolvat nimic. Este furt sau nu? Propietarul a vandut masina fara fiscal, apoi eu am cumpărat-o de la persoana aia. Ce pot face sa se rezolve mai repede?
Cel mai recent răspuns: Raicu_Alexandru2 , utilizator 20:31, 15 Septembrie 2025
Am descărcat contractul de pe net si este completat si semnat, intre mine și proprietar. Doar ca el nu a scos-o de la primarie. Să se înțeleagă mai bine, proprietarul a vandut masina unei persoane fara fiscal, eu am luat-o de la persoana asta, am căutat propietarul am făcut contractul cu el, e semnat si de el. Urma sa scoata masina de la primarie dupa ce i ofeream suma de 1000ron. Dar intre timp el mi-a luat masina cu cheia de rezervă si mi-a specificat ca vrea 3000 de lei sa mi dea masina. In seara cand s a întâmplat comandatul poliției la sunat si acelasi lucru i a spus si el, pentru suma de 3000 de lei imi da masina. Am mesaje cu proprietarul dinaintea furtului cand imi spunea clar ca vrea 1000 ron pentru fiscal.
Faceți plângere împotriva ambilor pentru infracțiunea de înșelăciune, prejudiciul cauzat dvs. fiind suma plătită intermediarului pentru mașină.
Atașați contractul acela și tipăriți conversațiile cu ambii. Presupun că doriți să vă recuperați banii.
Legea permite împăcarea părților ori încheierea unui acord de mediere la infracțiunea aceasta, ca și cauză de nepedepsire.
Reiterez faptul că, în opinia mea, actele încheiate privind transferul de proprietate sunt nule, tocmai pentru că nu a fost scoasă mașina de la impozite și taxe, cum spuneți.
PS: proprietarul nu vă dă certificatul fiscal pentru că are datorii și, ca să îl obțină de la primărie, trebuie să le achite. Simplu.
Uite de aceea vrea mai mulți bani. Impozite, taxe, amenzi. Poate si ceva pe deasupra.
Dacă nu v-a comunicat acest lucru, v-ați dorit mașina și ați plătit prețul, ați semnat un contract, fiind dispus să mai dați 1.000 lei în plus pentru fiscal, sunteți victima unei infracțiuni de înșelăciune.
Dacă v-a comunicat că nu vă poate da fiscal și ați acceptat să cumpărați așa, nu știu ce poate fi probat în instanță.
Succes!
Nu mi s-a comunicat că nu mi se poate oferii fiscalul, totusi daca bunul era la mine nu se încadrează si la furt? Masina a fost vândută de doua ori, odată propietarul cand a vandut o si dupa am cumparat o eu de la persoana aia, nu se încadrează si la șantaj daca mi-a cerut 3000 de lei dupa ce mi a luat mașina?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi să vă alegeți un avocat care să vă sfătuiască și să vă asigure că puteți arăta că la momentul furtului sesizat ca fiind săvârșit de către proprietarul din acte, mașina se găsea în posesia sau detenţia dvs. legitimă. Sarcina probei este la acuzare.
Dacă defapt vă doriți foarte tare mașina, dar avocatul dvs. constată că nu sunt probe certe pentru finalizarea dosarului la instanță, chemați partenerii la discuții cu ajutorul avocatului dvs. și a unui mediator, aflați ce vor ei și ce vreți dvs. Nu îmi dau seama dacă mai degrabă vreți mașina, banii înapoi ori să ajungă personajele la pușcărie.
Ca persoană vătămată aveți dreptul să fiți asistat de un avocat, știți asta de la prima audiere. Nu vă place răspunsul meu, am încercat să vă ajut să înțelegeți de ce a trecut un an și nu dați înainte. Dar mai e timp până se prescrie fapta.
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
herminast, utilizator
Iti garantez ca nu vei rezolva nimic cu politia...Se misca greu de tot mai spre deloc...Faci invoiala cu ala cu 3000 lei si asta este...A trecut un an si poate mai trece...Sunt patit si tot prin intelegere am rezolvat..Asta este ,cateodata mai si pierzi

Alte discuții în legătură

Ce statut am eu cand am cumparat o masina de la un intermediar fara ca sa am acte perfectate cu propietarul din acte al masinii jeanking jeanking am cumparat o masina de la un intermediar care a pretins ca are procura de vanzare data de propietarul acesteia si nu avea decat o procura pentru a circula cu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara certificat fiscal diana1811 diana1811 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie legat de situatia urmatoare: Am cumparat o masina de la un intermediar (persoana nu este trecuta ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata -inselaciune? maiami maiami as dori sa stiu ce se poate intampla daca am facut un act de mana in urmatoarele conditii: titlu apare contract de vanzare cumparare iar in contract am scris ... (vezi toată discuția)