avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este vorba despre un act de donatie,pare serios,insa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este vorba despre un act de donatie,pare serios,insa poate fi ...

Este vorba despre un act de donatie,pare serios,insa poate fi escrocherie. Cum aflu,daca este autentic(mie mi se face donatia) si daca pot semna fara riscuri si pot retrage cu acel act banii de donatie ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:05, 14 Septembrie 2025
D-le daca un cunoscut,prieten ruda va donează ceva e o discutie..Daca nu ați întâlnit persoana respectiva în viata dvs e clar teapa.In România un contract de donație se încheie la notar ,trebuie data o declaratie de acceptare a donației etc.Daca v au contactat pe mail sau FB v -au trimis o poza colorata și va cer sa suportați dvs taxe notariale sau bancare e din nou teapa 100%..
Seamana a teapa,si se straduieste de cateva luni,sa ma convinga sa accept. Sigur.este o persoana varstnica,din Franta,are 84/85 ani,pretinde ca doneaza ...450000 euro,au scris,etc, actul,este o grafica pe calculator banuiesc,mai lipsesc semantura mea,si ...cere o taxa de 278 euro. Eu,le-am spus ca este dubios,si ca daca este real,sa ma imprumute donatorul cu plata C:UsersUserOneDriveDesktopImagine WhatsApp 2025-09-13 la 19.22.53_b9d62147.jpg,alta sintaxa nu am. El si acum insista,foarte politicos,se recomanda avocatul acelei doamne,dar banuiesc,ca sunt gasca de escroci impostori,au numere de smartphone redirectionate,chipurile din Benin,Lituania,etc.
Oricum,multumesc pentru raspuns !
Este o țeapă 100%. Pe vremuri se numeau scrisori nigeriene

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera niste sume de bani de la o persoana, legal Adrian39 Adrian39 Buna seara,ma numesc Adrian.Doresc sa aflu daca exista solutii legale,de a recupera niste sume de bani de la fosta logodnica ,avind in vedere ca ieu ii ... (vezi toată discuția)
Cu sau fĂrĂ repartitoare, cum este mai bine până la urmă?! există vreo firmă la care se poate apela pentru citire individuală? TzapInferno TzapInferno Buna seara. Incerc pe cat posibil sa va explic pe larg situatia in care ma aflu in speranta ca ma puteti ajuta, macar cu un sfat / o sugestie daca nu cu mai ... (vezi toată discuția)
Tara bâzdâgãniilor Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Traim intr-o tara in care exista multi oameni care platesc vrajitori despre care-si inchipuie ca le vor rezolva problemele, exista si oameni care platesc ... (vezi toată discuția)