Tot ce s-a întâmplat acolo este grav, din păcate. Și are consecințe.
Dar înțeleg că băiatul dvs. a vrut să ajute inițial. Ceea ce trebuie evidențiat și la poliție. Și în discuția dvs. cu el. Recitiți de două ori cu atenție și răbdare sfaturile doamnei avocat Grădinaru. Sunt de mare ajutor pentru dvs., pentru educația copilului dvs., pentru viitorul adult, pentru relația dvs. cu el.
Ar fi grozav dacă reușește să înțeleagă că a greșit amenințând agresorul în acel mod, să regrete că a făcut asta unui copil și că nu e treaba lui să facă dreptate la școală.
Ar fi grozav dacă învață asta și da, chiar și să își ceară scuze când greșește. Scuzele ajută la restabilirea relației cu colegii, faptele penale sunt trase la răspundere conform legii, de cei care au competențe.
Dar dvs. încă mai puteți lucra la educație. În paralel, puteți să puneți în vedere cadrelor didactice să fiți anunțată de îndată de orice situație de acest gen. Dar nu mai bine evitați pe viitor? Este un copil bun dacă a vrut să ajute, se poate lucra cu el, cred. Dacă pe viitor vrea să împartă dreptatea, să pună mâna pe carte și să își aleagă o carieră în domeniu.
Roxenne a scris:
Băiatul meu are 14 ani și celălalt copil care este apt de bătaie are 12 ani ...e mai grav ce a făcut copilul meu decât faptul că un adult amenință un copil minor ?
Nu este mai grav că mușamalizează situația bătăii că este nepotul unei profesoare ? Da și-a asumat și a discutat deja cu poliția atât noi cât și băiatul meu ....deci aparent contează din ce punct priviti situația...va mulțumesc ..
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Amenintarea cu moartea nu e o "mica vina".
Atat dvs cat si baiatul trebuie sa intelegi ca exista consecinte pentru astfel de fapte, unele foarte grave.