avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... În urma unui incident între doi băieți la școală ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

În urma unui incident între doi băieți la școală ...

Buna ziua ...in urma unui incident între doi băieți la școală ,băiatul meu a fost implicat (precizez că a avut și el o mica vina ) ....după conflictul celor doi ,băiatul meu a discutat cu agresorul spunandu i că nu mai apuca ziua de mâine ,deoarece cel implicat în conflict era finutul nostru și era afectat de acest lucru (acest aspect a fost considerat că o amenintare cu moarte către celălalt copil) ...ulterior copilul a sunat o pe mama lui și mama copilului a vorbit la telefon cu băiatul meu adresandu i injurii și amenințări ...la ceva timp aproximativ jumătate de oră a venit tatăl copilul și l a agresat verbal pe copilul meu în școală ...dna directoare a chemat poliția însă nu am fost anunțata de incident nici de directoare nici de poliție ,băiatul m a sunat după ce s a apărat singur și a fost langa el 2 3 cadre didactice ....directoarea a fost la magazinul mamei mele sa îi prezinte situația eu nestiind nimic de la ea personal. ..m am prezentat la școală am cerut sa vad filmările și să discut cu părinții copilului la școală în fața directoarei...am fost refuzată fiind dirijată către poliție...zis și făcut m-am prezentat la poliție ,poliția îl scoate vinovat numai pe băiatul meu restul nu mai contează ..am cerut sa vorbesc cu părinții înca odată direct la poliție de data aceasta ...am fost sunata a doua zi de către polițistul in cauză și mi a comunicat că părinții copilului nu vrea să vorbească cu noi decât dacă copilul meu își cere scuze ...am refuzat categoric ...as dori sa știu ce pot face ..deoarece nu pot lăsa lucrurile așa ...

Directoarea nu mai era un școală ..a fost sunata să revină către școală deoarece doi copii se bat în școală ..masuri împotriva celor doi nu au fost luate ...s au axat pe ce a spus băiatul meu atat
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
Roxenne, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tot ce s-a întâmplat acolo este grav, din păcate. Și are consecințe.
Dar înțeleg că băiatul dvs. a vrut să ajute inițial. Ceea ce trebuie evidențiat și la poliție. Și în discuția dvs. cu el. Recitiți de două ori cu atenție și răbdare sfaturile doamnei avocat Grădinaru. Sunt de mare ajutor pentru dvs., pentru educația copilului dvs., pentru viitorul adult, pentru relația dvs. cu el.
Ar fi grozav dacă reușește să înțeleagă că a greșit amenințând agresorul în acel mod, să regrete că a făcut asta unui copil și că nu e treaba lui să facă dreptate la școală.
Ar fi grozav dacă învață asta și da, chiar și să își ceară scuze când greșește. Scuzele ajută la restabilirea relației cu colegii, faptele penale sunt trase la răspundere conform legii, de cei care au competențe.
Dar dvs. încă mai puteți lucra la educație. În paralel, puteți să puneți în vedere cadrelor didactice să fiți anunțată de îndată de orice situație de acest gen. Dar nu mai bine evitați pe viitor? Este un copil bun dacă a vrut să ajute, se poate lucra cu el, cred. Dacă pe viitor vrea să împartă dreptatea, să pună mâna pe carte și să își aleagă o carieră în domeniu.

Roxenne a scris:

Băiatul meu are 14 ani și celălalt copil care este apt de bătaie are 12 ani ...e mai grav ce a făcut copilul meu decât faptul că un adult amenință un copil minor ?
Nu este mai grav că mușamalizează situația bătăii că este nepotul unei profesoare ? Da și-a asumat și a discutat deja cu poliția atât noi cât și băiatul meu ....deci aparent contează din ce punct priviti situația...va mulțumesc ..

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Amenintarea cu moartea nu e o "mica vina".

Atat dvs cat si baiatul trebuie sa intelegi ca exista consecinte pentru astfel de fapte, unele foarte grave.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, categoric fiul dumneavoastră are nevoie de tot ceea ce preopinenții anteriori v-au explicat. Iar ce a făcut el în apărarea "finuțului" diferă foarte puțin de ceea ce a făcut tatăl copilului de 12 ani ca reacție la amenințarea cu moartea adresată fiului său.

Acum, nici acest tată nu trebuia să încerce să-și facă singur dreptate. Consultați un avocat și, în măsura în care faptele lui se încadrează în vreun articol de lege penală, faceți o plângere împotriva lui. Sau încercați o acțiunea pentru daune morale în instanța civilă.

Școala și poliția pe de altă parte au încălcat niște norme nechemând părinții la audierea fiului lor minor. Ambelor instituții le puteți face o sesizare la inspectoratul de care aparțin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un ... aurelaurel20242025 aurelaurel20242025 Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un raspuns. Sunt tatal unui baiat care este in clasa 5. In clasa baiatului, exista un grup de ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica intre copii minori-cum se procedeaza in mod legal? alinalaszlo alinalaszlo Fiul meu,in varsta de 13 ani a fost lovit de un alt copil de 14 ani in zona genitala , acuzand dureri severe pana in abdomen.Am fost ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)