avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani, am dat-o cuiva ...

CONCESINE. RUGAMINTE dacă ma poate ajuta cineva, am următoarea situatie: Am concesionat o clădire de la primărie acum 27 ani,am dat o cuiva sa se folosească de ea fara un document oficial,între timp acea persoana a decedat,insa fiul dansei vrea sa ma acționeze în judecata,deoarece a scos contract de "conventie civila" cu primăria. .Mentionez ca eu am plătit impozitul si am reactualizat acel contract de concesiune pe numele meu, nsa am descoperit un document, :conventie civila" se numeste, facuta doar prin primarie, intre mine si decedata cum ca au as fi vandut cladirea ei, acum 25 ani.
INTREBAREA mea este ACEASTA "CONVENTIE CIVILA' poate tine loc de contract de vanzare cumparare, in instanta? mentionez ca s a incercat in repetate randuri sa mi instraineze aceasta cladire fara stirea mea.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2025
aaaalinuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: aaaalinuta , utilizator 11:10, 16 Septembrie 2025
Nu am fost prezenta la întocmirea acestui document.

CHKa a scris:

Stimata @aaaalinuta , nu ati prea lamurit lucrurile . La inceputul postarii , ati spus “ am concesionat o cladire de la Primarie “ . Asta insemna ca acea cladire nu e proprietatea dvs. , ci a Primariei , si asa ramane , doar ca v-a dat voie sa o folositi . Pe urma , spuneti ca va apartinea - fiind proprietate personala - si acum v-ati gandit sa va intabulati dreptul de proprietate . Totusi , intre timp ati vandut-o , prin urmare - ce mai vreti sa intabulati ? ca nu mai sunteti proprietar … Chiar daca decedata nu a avut act notarial , chiar daca nu a trecut concesiunea pe ea , tot proprietara e , doar ca nu are acte . Fara indoiala , fiul acesteia poate introduce cerere in instanta pentru a i se emite o hotarare prin care sa i se recunoasca proprietatea in lipsa unui act autentic . Mai ales pe la tara , proprietatile se vindeau din mosi -stramosi pe act de mana , cu martori . Totusi , nimeni nu le-a negat calitatea de proprietar . Si sunt destui care , vrand sa-si puna la punct documentele , asa procedeaza , se duc la instanta si-si rezolva problema . Faptul ca ati platit in continuare impozitul , nu va face , din nou , proprietar pe ce ati vandut deja . PS. Deci , nu ati lasat pe cineva sa va foloseasca acea cladire proprietatea dvs. , ci ati vandut . Actul ( conventie civila ) NU s-a facut prin Primarie , aceasta ( Primaria ) doar v-a ajutat , fiind …un fel de martor ( mai oficial ) la tranzactie . Mai ziceati ca nu stiati de acea vanzare , si se dovedeste ca ati semnat actul . Daca nu dati date exacte si adevarate , ce sfat pertinent asteptati ? Eu nu pot intelege cum spuneti “ pana sa aflu de acest document “ , cata vreme ati fost acolo la intocmirea lui si l-ati si semnat ca parte in tranzactie …Ma rog …

Si atunci cum l-ati semnat ? ca spuneti ca poarta semnatura dvs. Am banuiala ( poate ma insel ) ca , desi ati vorbit la persoana intaia ( ca si cum despre dvs. este vorba ) , de fapt altcineva a fost proprietarul acelei cladiri ( un parinte , o ruda , etc. ) si dvs. nu ati stiut de acel act semnat , de acea vanzare , asteptandu-va sa mosteniti cladirea . Si v-ati trezit data in judecata de mostenitorul celui care a cumparat cu act de mana ( asa se numeste daca nu a fost facut la notar ) , pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act autentic , si a-si putea intabula proprietatea . Asa este ? daca da , foarte , foarte probabil , o va si obtine . Cata vreme tranzactia a fost reala , proprietarul - cine va fi fost - chiar a vandut si si-a incasat banii , sfatul meu ( daca-mi permiteti un sfat ) este ca , de la inceputul procesului , sa declarati ca sunteti de acord cu solicitarea celui care v-a dat in judecata . Asa , instanta nu va va sili la plata cheltuielilor de judecata . Procedati cum considerati … PS. Eu NU sunt jurist .
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
nu am semnat nimic si despre mine este vorba, insa nu sunteti obligata sa raspundeti, doamna,...vad ca faceti analiza pe text, evident e vina mea exclusiva ca nu m am facut inteleasa, si decat sa discutam pe langa subiect, va multumesc e sfat, dar daca nu stiti nu duceti in eroare!
Imi cer scuze , sub nici o forma nu v-am judecat , sau sa incerc sa va induc in eroare , doar sa va ajut , regret daca am lasat alta impresie . Daca e vorba chiar de dvs. , e doar vina mea ca nu am inteles cum de nu stiti de un document in care ati fost parte , si cum de l-ati semnat fara sa fiti de fata . Acum spuneti ca nu ati semnat nimic . Dar dvs. . ati spus , ceva mai sus , ca pe document figureaza atat semnatura dvs. , cat si cea a acelei persoane , am crezut ca v-ati recunoscut semnatura . Daca cert nu ati semnat , si - de fapt - altcineva v-a falsificat-o , fara indoiala ca trebuie sa aratati instantei ca nu e semnatura dvs. , ci un fals . Ceea ce se poate dovedi , instanta va dispune o expertiza . Oricum , eu va doresc succes .
CHKa, utilizator
mi ati luat dreptul de a primi un raspuns corect, de la cineva care chiar ar fi putut sa ma indrume.Pentru cineva care nu e in tara, momentan e foarte important parerea unui avocat(pana ajungi la el fata, in fata).
aaaalinuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, situatie concesiune. am concesionat un teren in 1996, ... aaaalinuta aaaalinuta Buna ziua, SITUATIE CONCESIUNE. Am concesionat un teren in 1996, am ridicat o cladire pe el, am dat cladirea cuiva sa se foloseasca de ea, fara nici un ... (vezi toată discuția)
Intabularea si inscrierea in cf costy_generalu costy_generalu In anul 2003 am cumparat un imobil in constructie (15%) aflat pe un teren conccesionat de primarie.Am incheiat cu vanzatorii un act de v-c sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)