avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Vin si eu cu o situatie foarte lunga si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Vin si eu cu o situatie foarte lunga si complicata ...

Buna seara! Vin si eu cu o situatie foarte lunga si complicata si as avea nevoie de un raspuns!
In urma cu 6 ani l am pierdut pe tatal meu.El cu mama au avut impreuna 5 copii. Tata nu a divortat de prima nevasta si acolo a rezultat o fiica.Dintre toti fratii mei doar unul singur a fost trecut in certificat numele tatalui si la ceilalti 4 a fost trecuta doar mama. Dupa pierderea tatalui a trebuit sa se faca partajul unei garsoniere.50% ii revenise primei lui sotii ( deoarece tata era bătrân si nu au mai divortat exact cum am scris mai sus iar mama a lasat asa si au trait in concubinaj) 25% fetei din căsnicia respectiva si 25% fratelui meu.Noi ceilalti stiam ca nu suntem recunoscuți de el. Eu m am cununat vinerea asta si cand am mers sa semnez si am primit certificatul de căsătorie doamna mi a zis ca in baza de date tata m a recumoscut si a fost trecut si el. Eu o sa merg sa imi refac certificatul si o sa fie si tata trecut . Si acuma vin cu intrebarea. Eu as putea sa primesc o parte din garsionera?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:13, 18 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, fata trebuie sa va dea bani pt cota dvs
acest răspuns util
Nu doar fata . De mostenit , au mostenit DOI copii ( in loc de trei ) . Ambii trebuie sa plateasca celei celei care a deschis topicul , in mod egal , pana se ajunge ca fiecare sa aiba , ca valoare , o treime din jumatate de garsoniera .
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
acest răspuns util
da, corect, ambele certificate trebuie atacate, nu stiu de ce am retinut ca e doar prima nevasta si un copil, dar sunt 2 care au mostenit deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si mostenitori covadonga covadonga Buna ziua.am o problema de rezolvat si nu stiu unde sa ma duc mai intai.tatal meu si bunica mea(mama tatalui)au cumparat impreuna o garsoniera in anul ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea ? swann_cta swann_cta Buna seara.Parinti mei au fost casatoriti ,iar dupa 7 ani au divortat ,in timpul casatoriei au cumparat o garsoniera pe numele amandurora ,dupa despartire nu ... (vezi toată discuția)