avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o problemă cu vecinul de la etajul 2: folosește ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o problemă cu vecinul de la etajul 2: folosește aerul condiționat într-un mod ...

Bună ziua,

Am o problemă cu vecinul de la etajul 2: folosește aerul condiționat într-un mod care îmi usucă aerul din locuință și îmi provoacă disconfort semnificativ. Am încercat să discut cu el, dar nu a fost receptiv. Am sesizat poliția, însă mi s-a spus că nu este un caz penal, iar Primăria Sector 2 nu a reușit să rezolve situația.

Întrebarea mea este: care sunt pașii legali pe care îi pot urma pentru a mă proteja? Pot depune o acțiune civilă pentru tulburarea folosinței locuinței? Pot solicita instanței o expertiză tehnică pentru a demonstra impactul aparatului de aer condiționat asupra locuinței mele? Ce fel de sancțiuni sau măsuri poate impune instanța împotriva vecinului dacă acesta ignoră decizia?

Orice sfaturi, exemple de cazuri similare sau recomandări practice ar fi foarte utile.

Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:55, 18 Septembrie 2025
Fiti mai explicit. Ce aparat de aer conditionat foloseste vecinul, daca reuseste, sa usuce aerul din apartamentul dvs. ? Introduce aer rece si la dvs. in apartament ?!
Aparatele, 3 la numar, sunt montate pe fatadele blocului. 2 sunt deasupra dormitorului meu si unul deasupra sufrageriei. Nu baga aer rece la mine, nu ar avea cum, dar aerul uscat de la unitatile exterioare, atunci cand functioneaza - inclusiv pe inverter, ventileaza aer uscat si caldut care coboara bineinteles si ajunge la mine prin ferestre care pot fi si inchise. Cand se opresc, aerul de la mine devine respirabil.

POPA GHEORGHE a scris:

Fiti mai explicit. Ce aparat de aer conditionat foloseste vecinul, daca reuseste, sa usuce aerul din apartamentul dvs. ? Introduce aer rece si la dvs. in apartament ?!

Nu puteți rezolva decât prin instanță, dar vă trebuie un expert tehnic competent, și tot nu e sigur că va reuși să convingă..
Pentru informarea dvs, aerul nu e mai uscat ci doar mai cald.. "Uscăciunea" apare dintr-un artificiu de calcul al umidității relative.
Una peste alta, procesul poate dura 2 ani sau peste. Eu aș încerca să mă înțeleg cu vecinul explorând variante tehnice și o eventuală împărțire a cheltuielilor. Dar e doar o opinie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul folosește aerul condiționat și îmi creează disconfort ... Dangeorge007 Dangeorge007 Vecinul folosește aerul condiționat și îmi creează disconfort – ce pot face legal? Bună ziua, Am o problemă cu vecinul de la etajul 2: folosește ... (vezi toată discuția)
Daune apartament din cauza acoperisului m_alinn m_alinn Buna ziua, Anul trecut am cumpărat un apartament într-un bloc nou. Dupa mutarea în apartament, de-a lungul timpului, am observat infiltrații în pereții ... (vezi toată discuția)
Unde gasesc normative/legi privind montarea aparatelor de aer ... 5vv5 5vv5 Unde gasesc normative/legi privind montarea aparatelor de aer conditionat? Vecinul de la etajul de deasupra si-a montat un aparat de A/C si a pus o teava ... (vezi toată discuția)