Aveti mare grija cum 'negociati' cu executorul, sa nu va creati probleme mult mai mari decat cele pe care le aveti acum.
Orice referire la plangere impotriva sa in cazul in care nu ridica sechestrul ar putea fi interpretata ca o forma de santaj.
Nu ati mentionat daca la momentul vanzarii firma de amanet v-a predat certificatul fiscal al proprietarului masinii.
Vanzarea mobilelor (auto) in lipsa certificatului fiscal - care atesta lipsa obligatiilor fiscale - este nula conform Codului fiscal.
Mie mi se pare ca ati cumparat de la un neproprietar.
Ati discutat cu reprezentantii firmei de amanet?
Cereti o opinie si la ANPC - ati cumparat de la un comerciant un bun cu vicii ascunse. S-ar putea sa oblige comerciantul sa va restituie contravaloarea masinii.
In cazul in care nu aveti un raspuns favorabil nu va ramane decat sa intentati actiune impotriva firmei de amanet. Din pacate instanta competenta este cea de la sediu, respectiv o judecatorie de sector din Bucuresti.
In ceea ce priveste platile efectuate pentru ridicarea sechestrelor nu cred ca aveti mari sanse sa le mai recuperati. Se pare ca proprietarul masinii are multi creditori si doar o masina din care sa fie acoperite multele datorii.
Puteti incerca sa solicitati executorilor restituirea sumelor achitate, acestea reprezentand in fapt plati nedatorate daca nu ati fost mandatati de catre proprietar sa le efectuati.
Succes.
Sorana_19 a scris:
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:
Încercați să negociați cu executorul că nu și-a făcut datoria și îi faceți plângere pentru neîndeplinirea obligațiilor din art. 740 alin 2. Unori e implicat și alin 4, în funcție de cum e instituit sechestrul.
Mulțumesc de sfat așa am să fac vă mulțumesc frumos .