avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită Am cumpărat mașină cu 4 sechestre pe ea
Discuție deschisă în Executare silită

Am cumpărat mașină cu 4 sechestre pe ea

Bună ziua , mă numesc Sorana și am o problema sper să mă ajute cine va , am o mașină pe care am cumpărat-o . Problema este ca acu ceva timp am aflat ca are sechestre pe ea , am cumpărat-o de la un amanet auto din București , la noi în județul Neamț la serviciul rutier mi-au zis despre 4 sechestre pe numele fortului proprietar , după ceva timp avocatul a reușit doar 1 din ele , restul le-am rezolvat eu , acum iar când m-am interesat o mai apărut 4 , unele de la aceiași executor iar altele de la alți , eu nu îmi mai pot permite un avocat căci nu mai lucrez de ceva timp , dar fostul prioritar nu dorește să comunice sau să mă ajute într-un fel în cat să își plătească datoriile , sper să mă ajute cine va și un sfat e bine venit .
Am toate actele în regulă atunci când am luat mașina . Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2025
Sorana_19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sauvignon , utilizator 18:17, 25 Septembrie 2025
Si daca sechestrele au aparut dupa ce a fost masina depusa la amanet ? Lucru simplu de verificat.
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
lilivasiliu, utilizator
In ce sens nu si-a facut executorul datoria ? Majoritate autoturismelor sunt sechestrate doar scriptic fara a reusi sa fie identificate fizic de catre politia rutiera.
Aveti mare grija cum 'negociati' cu executorul, sa nu va creati probleme mult mai mari decat cele pe care le aveti acum.
Orice referire la plangere impotriva sa in cazul in care nu ridica sechestrul ar putea fi interpretata ca o forma de santaj.

Nu ati mentionat daca la momentul vanzarii firma de amanet v-a predat certificatul fiscal al proprietarului masinii.
Vanzarea mobilelor (auto) in lipsa certificatului fiscal - care atesta lipsa obligatiilor fiscale - este nula conform Codului fiscal.
Mie mi se pare ca ati cumparat de la un neproprietar.
Ati discutat cu reprezentantii firmei de amanet?

Cereti o opinie si la ANPC - ati cumparat de la un comerciant un bun cu vicii ascunse. S-ar putea sa oblige comerciantul sa va restituie contravaloarea masinii.
In cazul in care nu aveti un raspuns favorabil nu va ramane decat sa intentati actiune impotriva firmei de amanet. Din pacate instanta competenta este cea de la sediu, respectiv o judecatorie de sector din Bucuresti.

In ceea ce priveste platile efectuate pentru ridicarea sechestrelor nu cred ca aveti mari sanse sa le mai recuperati. Se pare ca proprietarul masinii are multi creditori si doar o masina din care sa fie acoperite multele datorii.
Puteti incerca sa solicitati executorilor restituirea sumelor achitate, acestea reprezentand in fapt plati nedatorate daca nu ati fost mandatati de catre proprietar sa le efectuati.

Succes.

Sorana_19 a scris:

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Încercați să negociați cu executorul că nu și-a făcut datoria și îi faceți plângere pentru neîndeplinirea obligațiilor din art. 740 alin 2. Unori e implicat și alin 4, în funcție de cum e instituit sechestrul.

Mulțumesc de sfat așa am să fac vă mulțumesc frumos .

Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2025
vasi2007, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am scris temeiurile legale mai sus, întrebați la obiect ce anume dintre ele nu vă este clar, revin și vă explic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Negocierea “direct cu executorul” are limite: executorul poate media, dar nu poate decide singur ridicarea sechestrului sau suspendarea executării; suspendarea ține de cazurile legale, de hotărârea instanței sau de cererea creditorului urmăritor, deci orice înțelegere trebuie corelată cu voința creditorului ori cu o soluție judiciară.
În acest context, sfatul de prudență privind “negocierea cu executorul” este parțial corect pe fond (competența efectivă aparține creditorului/instanței), însă teza că o referire la plângere ar echivala cu șantaj este, în mod obișnuit, greșită în drept, atâta timp cât se anunță doar folosirea unor căi legale fără a urmări un folos injust.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina pusa sub sechestru fantomescu fantomescu Buna seara..am cumparat o masina pe data de 18.08 ..contractu de vanzare cumparare a fost facut pe 18.08 masina am scos`o de la financiar pe 18.08 si trecuta ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe autovehicul iulianpetrisor iulianpetrisor Buna ziua, numele meu este Iulian Petrisor, 23 de ani - Bucuresti. Pe data de 26.05.2020 am cumparat un autovehicul marca VW Polo. Contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, în 2009 am achiziționat un credit de nevoi personale. ... Anamaria31mar Anamaria31mar Bună ziua, în 2009 am achiziționat un credit de nevoi personale. Lucram în București . După un timp am fost concediata. Nu am mai putut plati. În 2017 ... (vezi toată discuția)