avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca part-time - întrebare (doctorand) ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca part-time - întrebare (doctorand) Bună ziua! ...

Contract de munca part-time - întrebare (doctorand)

Bună ziua!
Am o întrebare legată de ordonanța actuală referitor la Regimul de impozitare a contractelor individuale de muncă cu timp parțial.

In prezent lucrez part-time (25 ani) și m-am înscris la doctorat. Adeverința de studii este necesară pentru scăderea impozitului de contract muncă până la finalizarea programului doctoral (3 ani)?

Are rost să fac demersurile pentru scăderea impozitului?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 19 Septembrie 2025
Printre excepțiile de la suprataxare se numara: salariații sunt elevi sau studenți, cu vârsta până la 26 de ani, aflați într-o formă de școlarizare....

In speta, adeverinta de studii este benefica pentru plata contributiilor la nivelul salariului acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act aditional la contractul de studii doctorale adinutza2602 adinutza2602 Buna ziua! Urmaresc de multa vreme acest forum si am aflat foarte multe informatii folositoare. Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti la o ... (vezi toată discuția)
Doctorat-vechime in specialitatea studiilor Florentina_Z Florentina_Z Buna ziua. As dori sa stiu daca cei trei ani de doctorat se considera vechime in specialitatea studiilor. Mentionez ca am fost doctorand in cadrul programului ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez activitatea de cercetare in domeniu de 2 ani zefirzefir zefirzefir Perioada studiilor de doctorat, cu frecventa, cu bursa, de 3 ani, este considerata activitate de cercetare dezvoltare,ca sa ma pot inscrie la concurs pentru ... (vezi toată discuția)