Bună ziua, sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată în șase luni cu concubinul meu; țin să menționez că eu și fostul soț nu mai locuim împreună de trei ani și nu am mai avut contact fizic. Dacă finalizez divorțul înainte de naștere, copilul va fi trecut pe numele fostului soț? Dacă da, cum pot proceda pentru ca el să fie trecut pe numele concubinului? Ne stresăm de câteva zile și nu știm ce să facem.
Contează dacă fostul soț este închis înainte de conceperea copilului ?
P.S Divorțul s-a înaintea tocmai acum fiindcă știu unde îl pot găsi în permanență.
Deci , solutia userului este ca , la momentul nasterii , sa fie casatorita . In acest caz , tatal din acte al copilului va fi sotul mamei , indiferent cine e acesta . Imprejurarea ca e si tatal biologic al copilului , e un plus .
@CHKa
Peste tot unde am întrebat doar despre test ADN îmi spun. Tatăl biologic își dorește să fie pe numele lui și viitorul fost soț nu are nici o legatura. Este încarcerat pt următorii 7 ani…
@Adrian ALBU
Deci dacă eu fac cununia cu el în decembrie și nasc în ianuarie automat copilul va fi pe numele lui ?
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca atunci cand copilul e declarat la evidenta populatiei ( pentru a i se emite certificatul de nastere ) exista un certificat de casatorie , va fi pe numele sotului mamei . Poate ar fi mai prudent sa va casatoriti oficial mai repede , ca nu stiti cum va evalua sarcina ( va doresc tot binele , dar nimeni nu poate sti ) , copiii au prostul obicei sa nu respecte neaparat termenele date de medici , etc. Mai bine suflati in iaurt - ca sa zic asa … V-ar feri de muuulte posibile probleme , care pot dura ani pentru a fi rezolvare … Si bani , destui …