Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată ...

Bună ziua, sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată în șase luni cu concubinul meu; țin să menționez că eu și fostul soț nu mai locuim împreună de trei ani și nu am mai avut contact fizic. Dacă finalizez divorțul înainte de naștere, copilul va fi trecut pe numele fostului soț? Dacă da, cum pot proceda pentru ca el să fie trecut pe numele concubinului? Ne stresăm de câteva zile și nu știm ce să facem.
Contează dacă fostul soț este închis înainte de conceperea copilului ?

P.S Divorțul s-a înaintea tocmai acum fiindcă știu unde îl pot găsi în permanență.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2025
whitehat2001, utilizator
Asta aș dori să aflu. Noi dorim să facem cununia imediat după divorț și copilul când se va naște să ia numele tatălui biologic

Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Prezumția operează dacă se naște în timpul unei căsătorii.
Deci , solutia userului este ca , la momentul nasterii , sa fie casatorita . In acest caz , tatal din acte al copilului va fi sotul mamei , indiferent cine e acesta . Imprejurarea ca e si tatal biologic al copilului , e un plus .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
@CHKa
Peste tot unde am întrebat doar despre test ADN îmi spun. Tatăl biologic își dorește să fie pe numele lui și viitorul fost soț nu are nici o legatura. Este încarcerat pt următorii 7 ani…

@Adrian ALBU
Deci dacă eu fac cununia cu el în decembrie și nasc în ianuarie automat copilul va fi pe numele lui ?
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca atunci cand copilul e declarat la evidenta populatiei ( pentru a i se emite certificatul de nastere ) exista un certificat de casatorie , va fi pe numele sotului mamei . Poate ar fi mai prudent sa va casatoriti oficial mai repede , ca nu stiti cum va evalua sarcina ( va doresc tot binele , dar nimeni nu poate sti ) , copiii au prostul obicei sa nu respecte neaparat termenele date de medici , etc. Mai bine suflati in iaurt - ca sa zic asa … V-ar feri de muuulte posibile probleme , care pot dura ani pentru a fi rezolvare … Si bani , destui …

Alte discuții în legătură

Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)