Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată ...

Bună ziua, sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată în șase luni cu concubinul meu; țin să menționez că eu și fostul soț nu mai locuim împreună de trei ani și nu am mai avut contact fizic. Dacă finalizez divorțul înainte de naștere, copilul va fi trecut pe numele fostului soț? Dacă da, cum pot proceda pentru ca el să fie trecut pe numele concubinului? Ne stresăm de câteva zile și nu știm ce să facem.
Contează dacă fostul soț este închis înainte de conceperea copilului ?

P.S Divorțul s-a înaintea tocmai acum fiindcă știu unde îl pot găsi în permanență.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Septembrie 2025
whitehat2001, utilizator
Dacă vă căsătoriți înainte de nașterea copilului, soțul de la data nașterii este prezumat ca tată al copilului. Aceasta este singura variantă ca să nu mai ajungeți în instanță cu o acțiune în tăgada paternității.
Doamne ajută să fie așa
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa si e, nu ca e cu Doamne ajuta, ci pt ca legea e clara, nascut in casatorie, e al sotului mamei, nu conteaza istoricul.
@gi-jane2
Și totuși legea în România e aiurea tare și peste tot unde mă uit scrie altceva. Pe site-ul de evidență a populației scrie ca trebuie și certificatul de divorț și mă înspăimântă ca va fi pe numele fostului și a actualului de drept

@georgiana.td
Super, termin cu divorțul și imediat după finalizare facem cununie. Mulțumim tare mult
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
Manuela Rășină, administrator
Divortul trebuie doar daca nu a fost incheiata o noua casatorie.

Alte discuții în legătură

Divort:ce nume va avea bebelusul? alexa-rozi alexa-rozi Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Sunt insarcinata si sunt in divort.Tatal copilului este un barbat cu care traiesc de foarte multi ani,nu este cel cu care sunt ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)