Bună ziua, sunt în proces de divorț de fostul soț, aflat în închisoare. În prezent sunt însărcinată în șase luni cu concubinul meu; țin să menționez că eu și fostul soț nu mai locuim împreună de trei ani și nu am mai avut contact fizic. Dacă finalizez divorțul înainte de naștere, copilul va fi trecut pe numele fostului soț? Dacă da, cum pot proceda pentru ca el să fie trecut pe numele concubinului? Ne stresăm de câteva zile și nu știm ce să facem.
Contează dacă fostul soț este închis înainte de conceperea copilului ?
P.S Divorțul s-a înaintea tocmai acum fiindcă știu unde îl pot găsi în permanență.
Dacă vă căsătoriți înainte de nașterea copilului, soțul de la data nașterii este prezumat ca tată al copilului. Aceasta este singura variantă ca să nu mai ajungeți în instanță cu o acțiune în tăgada paternității.
@gi-jane2
Și totuși legea în România e aiurea tare și peste tot unde mă uit scrie altceva. Pe site-ul de evidență a populației scrie ca trebuie și certificatul de divorț și mă înspăimântă ca va fi pe numele fostului și a actualului de drept
@georgiana.td
Super, termin cu divorțul și imediat după finalizare facem cununie. Mulțumim tare mult