avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani din banca netrecuti la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani din banca netrecuti la succesiune

Buna dimineata.
S-a facut succesiuna in urma ultimului parinte ramas in viata.
Dar desi parintele avea economii in Banca, nu s-a solicitat de catre notar informare de la Banca.
Este posibil ca unul dintre mostenitori sa faca mai tarziu acest lucru si sa obtina economiile defunctului?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:02, 22 Septembrie 2025
Când ați depus actele, ați informat notarul că defunctul avea un cont la banca respectivă?
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
raluk0207, utilizator
Buna ziua,

Masa succesorala poate fi completata , oricand, cu sumele de bani existente in conturile bancare.

Daca exista un acord, sumele pot fi impartite la notar.

In caz contrar, suplimentarea certificatului de mostenitor , precum si partajarea vor fi facute in fata instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata, 2 copii + cea de-a doua sotie Diana I. Diana I. Buna ziua, Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters291019 ContSters291019 Titularii a doua conturi bancare au decedat. Eu sint inputernicita. Ce acte imi trebuie ca sa trec sumele pe numele meu. Trebuie trecute in actul de ... (vezi toată discuția)