buna ziua,
sunt casatorita si acum 2 ani am facut un proiect pt o casa, am inceput sa o construiesc, este de gri si inca nu este intabulata, insa intre timp m am certat cu sotul si o sa divortez. Pentru intabulare mi s a cerut si certificatul de casatorie. Oare daca divortez inainte sa intabulez casa, o pot trece doar pe numele meu. mentionez ca autorizatia este doar pe numele meu, pamantul de sub casa doar al meu donatie de la mama, sotul nu si a dorit casa si nici nu a participat cu nimik la construirea ei. am doi copii, unul major si unul minor. tatal ar vrea sa treaca partea lui copilului minor.
Trebuie să faceți în prealabil partajul bunurilor, apoi veți putea intabula. Partajul îl faceți la notariat dacă sunteți de acord cu distribuirea bunurilor sau în instanță dacă nu sunteți de acord.
care bunuri, casa momentan nu exista (nefiind intabulata, exista doar AC) si despre ea este vorba. as vrea sa o intabulez pe numele meu si m am gandit eu ca daca divortez , o pot intabula doar pe numele meu dupa divort. este adevarat??
am inteles, intai tre sa ma inteleg cu sotul in privinta casei, dar noi nu suntem divortati, se face un act la notar prin care sotul este de acord sa mi ramana mie casa. apoi dupa divort..o pot intabula direct pe numele meu. asa-i?