avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt casatorita si acum 2 ani am facut un proiect ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt casatorita si acum 2 ani am facut un proiect ...

buna ziua,
sunt casatorita si acum 2 ani am facut un proiect pt o casa, am inceput sa o construiesc, este de gri si inca nu este intabulata, insa intre timp m am certat cu sotul si o sa divortez. Pentru intabulare mi s a cerut si certificatul de casatorie. Oare daca divortez inainte sa intabulez casa, o pot trece doar pe numele meu. mentionez ca autorizatia este doar pe numele meu, pamantul de sub casa doar al meu donatie de la mama, sotul nu si a dorit casa si nici nu a participat cu nimik la construirea ei. am doi copii, unul major si unul minor. tatal ar vrea sa treaca partea lui copilului minor.
Ultima modificare: Luni, 22 Septembrie 2025
maria_corina29, utilizator
Nu văd să trebuiască, imobilul pare a fi prezumat bun propriu. În caz că soțul are pretenții însă, este bine să discutați cu un avocat din timp, să știți ce dovezi să păstrați și cum să procedați. Trebuie discutat și cu firma care se ocupă de intabulare, trebuie înțeles în ce scop solicită certificatul și cum va completa cererea de intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. eu cu ... Stefi.iuh Stefi.iuh Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune. Eu cu sotia , nu mai suntem un cuplu de multa vreme. In fapt suntem despartiti. Eu locuiesc cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii cu sotul. am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților ... Mariamea Mariamea Am construit casa, casatorita fiind, pe terenul părinților (pe baza unui acord notarial de la ei, ca putem, eu si soțul sa contruim casa pe terenul lor). ... (vezi toată discuția)