avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma confrunt cu o speță!în titlul de moștenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma confrunt cu o speță!în titlul de moștenire matusa are ...

Ma confrunt cu o speță!în titlul de moștenire matusa are 1/2 dintro cladire,dupa cativa ani sa facut iesirea din indiviziune pe curti construcții,in titlul de proprietate fiecare are curti constructii, mai are dreptul la cladirea de pe terenul meu?cladirea este in stadiu avansat de degradare,nu este cadastrata,intabulata,inscrisa in cartea funciara,nu se plateste impozit la ea.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:06, 25 Septembrie 2025
În ce baza "are" mătușa cota de 1/2?
Care e actul?
Actul de mostenitor,cel după succesiune

raluk0207 a scris:

În ce baza "are" mătușa cota de 1/2?
Care e actul?

Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2025
Aurel@$, utilizator
Dacă este moștenitoare a 1/2, conform unui certificat de moștenitor, desigur ca are dreptul.
Pai ieșirea din indiviziune nu stinge dreptul la coproprietate?Scrie clar în iesire din indiviziune:curti constructii,eu înțeleg prin asta teren+constructii....dacă ma poți ajuta cu o explicație mai pe înțeles!

raluk0207 a scris:

Dacă este moștenitoare a 1/2, conform unui certificat de moștenitor, desigur ca are dreptul.

S-a făcut ieșirea din indiviziune doar pentru teren.
"Curti construcții" este categoria de folosință a terenului (de exemplu, cum este teren arabil, fânețe, pășune, forestier etc.)
Trenurile cu categoria de folosință "curți construcții" sunt terenurile pe care s-a construit și pe care există clădiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categorie terenuri mostenite buna ziua. pentru o succesiune, ... andreiandrei andreiandrei Categorie terenuri mostenite Buna ziua. Pentru o succesiune, un teren care este in categoria de folosinta intravilan pasune cum va fi considerat de catre ... (vezi toată discuția)
Salutare! recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, ... AlexTP AlexTP Salutare! Recent am mostenit o anumita suprafata de teren extravilan, totul a fost in regula, suprafetele au fost intabulate pe numele nostru, insa problema a ... (vezi toată discuția)
Constatarea dreptilui de proprietate lordionis lordionis Buna. De ce documente am avea nevoie pentru obtinerea Ordinului Prefectului pt. constatarea dreptului de proprietate pe un teren intravilan fara constructie pe ... (vezi toată discuția)