avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Situatia este asa: firma si-a reluat activitatea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Situatia este asa: firma si-a reluat activitatea ...

Buna ziua,
Situatia este asa: firma si -a reluat activitatea in anul 2024 prin activarea sediului socialdar nu am avut nici o tranzactie pe anul respectiv, nu a facut nici o operatiune comerciala
Ce fac in situatia in care in anul 2024....nu am avut nici un fel de activitate cu aceasta firma......si nu am de ce sa depun situatii financiare anuale pe anul 2024....pot depune o declaratie de inactivitate?...nici nu voi avea activitate nici in 2025...cum sa procedez corect?

multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:04, 26 Septembrie 2025
Buna ziua

Chiar daca nu ati avut efectiv activitate si nici o tranzactie, declaratiile obligatorii trebuie depuse (cum ar fi SAF-T), chiar daca sunt pe zero.

Ca sa nu mai fie nevoie sa depuneti alte declaratii, treceti firma in inactivitate (ONRC si ANAF).

Discutati cu contabilul dvs, el trebuie sa cunoasca aceste lucruri.
Multumesc

Dacă trec firma in inactivitate la Anaf nu o sa îmi apara informatia in cazierul fiscal al administratorului?
Buna ziua

Nu, daca faceti acest lucru voluntar. Prima data trebuie sa mergeti la ONRC sa declarati acest lucru.

In cazierul fiscal se inscriu numai faptele sancţionate contravenţional sau penal de legile fiscale, contabile, vamale, precum şi cele care privesc disciplina financiară.

Deci daca dvs solicitati voluntar suspendarea temporara a activitatii firmei, acest lucru nu se va inscrie in cazierul fiscal. Insa daca ANAF dispune ca sanctiune declararea firmei ca fiind inactiva atunci acest lucru se va inscrie in cazierul fiscal.

Aveti grija ca nedepunerea declaratiilor este o fapta de natura sa atraga dispunerea deciziei de inactivitate firmei de catre ANAF (daca nu cumva s-a intamplat deja acest lucru). Iar asta ajunge in cazierul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Ce pot face ? sambotin_bogdan_s sambotin_bogdan_s Legea 75/2001, modificari/reglemetari legea 24/2011 Buna ziua, Am o firma infiintanta in anul 2004 care a functionat pana in anul 2008. In anul 2008 am ... (vezi toată discuția)