Buna ziua,
Situatia este asa: firma si -a reluat activitatea in anul 2024 prin activarea sediului socialdar nu am avut nici o tranzactie pe anul respectiv, nu a facut nici o operatiune comerciala
Ce fac in situatia in care in anul 2024....nu am avut nici un fel de activitate cu aceasta firma......si nu am de ce sa depun situatii financiare anuale pe anul 2024....pot depune o declaratie de inactivitate?...nici nu voi avea activitate nici in 2025...cum sa procedez corect?
Nu, daca faceti acest lucru voluntar. Prima data trebuie sa mergeti la ONRC sa declarati acest lucru.
In cazierul fiscal se inscriu numai faptele sancţionate contravenţional sau penal de legile fiscale, contabile, vamale, precum şi cele care privesc disciplina financiară.
Deci daca dvs solicitati voluntar suspendarea temporara a activitatii firmei, acest lucru nu se va inscrie in cazierul fiscal. Insa daca ANAF dispune ca sanctiune declararea firmei ca fiind inactiva atunci acest lucru se va inscrie in cazierul fiscal.
Aveti grija ca nedepunerea declaratiilor este o fapta de natura sa atraga dispunerea deciziei de inactivitate firmei de catre ANAF (daca nu cumva s-a intamplat deja acest lucru). Iar asta ajunge in cazierul fiscal.