avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN ...

Bună ziua, poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN între mine și tatăl decedat? El vrea sa demonstreze ca nu este tatăl meu și sa ma scoată de la masa succesorala.
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2025
099990, utilizator
Cel mai recent răspuns: 099990 , utilizator 10:42, 29 Septembrie 2025
Ce înseamnă capacitate procesuală activa?
"Bună ziua, poate fratele meu sa ceara în instanta test ADN între mine și tatăl decedat"

Citiți cu atenție întrebarea .Eu am raspuns la întrebare domnilor.

gi-jane2 a scris:

Exact ,nu ADN-ul e problema, se vor preleva probe chiar de la frate, ci pana atunci, se va verifica daca fratele are capacitate procesuală activa pt o astfel de actiune.

Reclamantul trebuie să indice dreptul sau care a fost încălcat
Reclamantul trebuie să și expună în cerere de chemare în judecată elementele de fapt și de drept care justificată acțiunea sa.

099990 a scris:

Ce înseamnă capacitate procesuală activa?

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Septembrie 2025
SunnyXxxX, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Calitatea procesuală activă se referă la poziția unei părți într-un proces civil, constând în legitimarea sa de a formula o acțiune în justiție, adică de a fi titularul dreptului (sau a obligației) pe care îl invocă în fața instanței. Reclamantul, prin cererea de chemare în judecată, își asumă această calitate, justificând-o prin motive de fapt și de drept care demonstrează îndreptățirea sa de a introduce acțiunea. "

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va fie asa teama. Mai e mult pana departe. Fratele dvs are drept neingradit la justitie, numai ca trebuie sa aduca probe acceptate de judecator. Si dumneavoastra puteti spune acelasi lucru despre el. Am sa va spun o istorioara. La o vreme dupa moartea tatalui m-a sunat o femeie sa-mi spuna ca mai exista un baiat procreat de tatal meu. I-am spus ca sunt bucuros ca tatal meu a avut cautare si daca vrea ceva sa apeleze la justitie. Si de atunci nimic. Eu stiu ca, copilul recunoscut mosteneste. Nu e musai sa fie procreat de tata. Poate tatal inainte de a va recunoaste a cunoscut ca nu sunteti procreat de el, dar erati in gradina lui. Cred ca ar fi bine sa ii spuneti ca nu are decat sa incerce si va veti judeca. Dumneavoastra aveti rabdarea de a astepta ca justitia sa faca dreptate. Sa vedem daca are si el rabdare. Succes!

Alte discuții în legătură

Pot sa imi castig paternitatea? anucy anucy mama mea este fiica nelegitima a unui domn.acesta in timpul vietii nu a recunoscut-o,ea crescand intr-o casa de copii.poate cere sa ii se faca testul de ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate camy_jon camy_jon I.C. si M.M. au primit un imobil prin mostenire testamentara de la defunctul P.S., care a declarat in testamnet ca nu are rude gr 1.Acum a aparut o femeie de ... (vezi toată discuția)