avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt angajata cu contract de munca pe durata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata și ...

Sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata și nu doresc ieșirea la pensie. Va rog sa mi spuneți în baza căror acte normative pot solicita angajatorului sa continui activitatea inca 1 an. Sunt născută în decembrie 1960.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 28 Septembrie 2025
Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca. (art.56 alin.4 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea ... nicdel nicdel Buna ziua, Am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea varstei de 65 de ani (actualmente sunt in varsta de 63 ani) beneficiind de perioadele de ... (vezi toată discuția)
Continuarea activității in baza aceluiași contract indiv de munca Doina Ionela oniga Doina Ionela oniga In situația in care un salariat /bărbat, îndeplinește vârsta de pensionare si baza unei cereri formulate cu 30 zile înainte de îndeplinirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)