avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma cu aproximativ 6 ani am incheiat un contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma cu aproximativ 6 ani am incheiat un contract ...

Buna ziua, In urma cu aproximativ 6 ani am incheiat un contract de întreținere cu 2 batrani, casa fiind pe numele batranului și ulterior casatorit cu batrana. In urma cu un an batranul a decedat. Acum batrana ne-a dat in judecată ca sa plecam ca este casa ei. In contract este stipulat ca noi dobanditorii am intrat in stapanire de la data semnarii actelor. Casa a fost renovata in totalitate de catre noi investind suma de aproximativ 70.000 lei. Din cauza certurilor cu batrana copii nostrii au avut de suferit fapt de care in prezent facem terapii deoarece au fost doagnosticati cu TSA,(tulburare de spectru autost) si am fost nevoiti sa ne mutam cu chirie pentru a evita conflictele. Intrebarea mea este urmatoarea: Mai avem obligatia intrrtinerii si achitarii facturilor de energie electrica, apa, etc atata timp cat noi avem cheltuieli excesive din cauza acestei batrane? In prezent platim chirie, si terpii, o suma de aprox 10.000 lei lunar din cauza acestei batrane. Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2025
iulianstf, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar documente ( chitante cum ati cumparat pentru ei cele necesare traiului , facturi platite , etc. ) ati dus ? Ati probat , cu dovezi concludente , ca ati prestat ceea ce aveati - prin contractul de intretinere - obligatia sa prestati ? E important … Si daca a trebuit sa parasiti casa , tot trebuia sa va indepliniti obligatiile … Daca instanta va va da castig de cauza ( ceea ce nu stim , depinde de ce dovezi aveti ) , nu conteaza ce vrea ea , conteaza ce va decide judecatorul . Si , daca va decide ca vi se cuvin despagubiri , puteti sa o executati , chiar si scotand la vanzare acea casa … PS. Nu ati raspuns daca aveti avocat , sper din tot sufletul ca aveti , nu e un proces simplu si , fara asistenta calificata , riscati sa pierdeti cu dreptatea in mana …
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urgent avocat pt a va invata cum sa abordați problema.Ttebuie sa reusiti sa faceți dovada ca prestați și în prezent obligațiile asumate sau măcar ca ați încercat și ați fost refuzați.Este important ca un sa va învețe cum și ce sz dovediți..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avem avocat, facturi, chitante, martori
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu trebuie anulate nici un fel de acte: contractul a produs efecte!
intrebare preliminara: sotia a deschis succesiunea?
dupa care va rog sa ma corectati daca gresesc:
1. contractul e semnat doar cu sotul care a decedat; a existat un act aditional pentru includerea sotiei?
2. daca nu, sotia nu are nici o legatura cu contractul; in aceasta situatie dvs cereti executarea contractului in justitie. problema este ca probabil sotia nu are unde sa locuiasca si iarna se apropie.
3. daca da, dvs depuneti documente care sa arate cheltuielile si sotia are doua variante:
3.1. merge mai departe cu intelegerea din contract;
3.2. va plateste daune = contavaloarea cheltuelilor
o discutie aplicata cu avocatul este critica: el trebuie sa inteleaga care va sunt intentiile si sa va convinga ca va duce procesul la bun sfarsit.
Sotia nu a deschis succesiunea, si este trecuta si ea in contract ca beneficiar al dreptului de intretinere, dar se pot cere si cheltuielile cu facturile pe care noi inca i le achitam in care consumul este facut doar de catre ea?

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere ice age ice age Parintii mei au facut un contract de intretinere cu o familie de batrani. Intre timp unul dintre ei a decedat, parintii mei suportand toate cheltuielile de ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere iuliangz iuliangz Am in intretinere o persoana de 77 ani, care pana acum doua saptamani, nu a manifestat nicio nemultumire cu adevarat reala fata de modul in care a fost ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager dorintopor dorintopor Buna ziua eu si sotul meu la intelegere cu o batrana din blocul in care locuim am facut un testament in urma cu 4 ani in anul 2012, in care ne-am luat ... (vezi toată discuția)