avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organizarea timpului de munca in cazul personalului cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organizarea timpului de munca in cazul personalului cu contracte multiple

Va rugam sa ne sprijiniti cu clarificari privind aplicarea prevederilor legale in ceea ce priveste organizarea timpului de munca in cazul personalului cu contracte multiple:
1. Aplicabilitatea limitei de 12 ore/zi prevazuta de Legea nr. 183/2024
Aceasta limita se refera la totalul orelor lucrate intr-o zi de catre un cercetator, indiferent de numarul angajatorilor (toate CIM-urile cumulate), sau se aplica strict contractelor incheiate cu acelasi institut de cercetare?
2. Respectarea repausului zilnic de minimum 12 ore intre doua zile de munca (art. 135 alin. (1) din Codul muncii)
Aceasta obligatie este valabila si in situatia cumulului de functii, respectiv in cazul unui salariat care are un contract individual de munca de 8 ore/zi si un alt contract de 4 ore/zi?
3. Aplicabilitatea art. 111–114 din Codul muncii in cazul proiectelor cu finantare nationala/europeana .
Limita de 48 ore/saptamana (inclusiv orele suplimentare) se aplica per contract individual de munca sau per salariat, in cazul in care activitatea este desfasurata in cadrul mai multor proiecte cu finantare diferita?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 30 Septembrie 2025
1. total de 12 ore/zi este aferent tuturor contractelor de muncă ale aceluiași angajat

2. nu se aplica in cazul cumului de functii

3. Limita de 48 ore/saptamana (inclusiv orele suplimentare) se aplica per contract individual de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rugam sa ne oferiti suportul si clarificarile necesare ... utilizator.avocatnet utilizator.avocatnet Buna ziua, Va rugam sa ne oferiti suportul si clarificarile necesare cu privire la durata timpului de munca saptamanal in cazul cumului de functii la ... (vezi toată discuția)
Total ore de lucru pe saptamana mawpfa mawpfa Buna ziua, Am o nelamurire in privinta orelor totale de lucru pe saptamana. Am 3 contracte de munca la angajatori diferiti. Stiu ca sunt permise acum 60 ... (vezi toată discuția)
Contabil cu 2 norme întregi la stat (bugetar) constsil constsil sunt director la o școală și am avut anul trecut o jumătate de normă pe contabilitate. în urma concursului a venit o contabilă. anul acesta ... (vezi toată discuția)