avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am achiziționat un apartament prin credit ipotecar, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am achiziționat un apartament prin credit ipotecar, sub regimul ...

Am achiziționat un apartament prin credit ipotecar, sub regimul de separatie a bunurilor deoarece soțul nu putea participa la credit având antecedente.Acum dorim sa renunțăm la acest regim trecând la cel comun.Doresc sa știu dacă pot schimba regimul apartamentului în bun comun dacă fac refinanțare la alta banca sau doar după achitarea creditului în întregime mai având încă 10 ani de plata la acesta?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:05, 30 Septembrie 2025
Buna ziua

Se poate sa schimbati regimul matrimonial, dar nu se aplica retroactiv.

Prin urmare, apartamentul va ramane bunul dvs propriu. Nu se va schimba statutul prin refinantare. Insa, odata achitat, nu va opreste nimeni sa donati sotului jumatate (sau cat vreti) din el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Va rog frumos sa ma îndrumați cu privire la ce avem de făcut in următoarea situație: sunt căsătorită in regimul comunității legale de ... (vezi toată discuția)