avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De ce la persoanele cu indemnizatii de handicap nu se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De ce la persoanele cu indemnizatii de handicap nu se acorda ...

De ce la persoanele cu indemnizatii de handicap nu se acorda acest ajutor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:57, 2 Octombrie 2025
Despre ce ajutor este vorba? Postati mai multe detalii.
Ajutorul de 800 lei ,acordat in 2 transe
pensionari cu venituri mai mici sau egale cu 2.574 lei vor primi în decembrie 2025 sprijinul financiar de 400 lei, a doua tranşă din ajutorul de 800 lei acordat în acest an.

Citește mai mult la: [ link extern ]
Era o stire pe tema asta , am pus o intrebare si m-a directionat spre avocatnet.ro.Nu mi se pare normal ca numai pensionarii cu venituri mici sa primeasca ajutorul respectiv, iar personele incadrate in gradul II (accentuat ) de handicap cu retard mintal care nu mai poate efectua alte munci ,cu venit de 496lei pe luna sa nu primeasca , plus ca a ajuns la varsta de 65 de ani fara stagiu de cotizare deoarece este bolnav de mic si nu poate sa beneficieze de nici un fel de pensie.
Intrebati la MInisterul Muncii sau la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități , ei va pot confirma sau infirma stirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social melinaR melinaR buna seara am si eu o nelamurire privind asistenta sociala si ajutorul dat personelor fara venituri din parteaUE adica pachetele venite la primariile din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de ce nu mi-a venit si mie cardul social de alimente ... Erik2021 Erik2021 Buna ziua de ce nu mea venit si mie cardul social de alimente nu am venit sunt si eu amarata nu am salariu nu am nimic ...ma numesc Dragomir mariana andreea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de ... lupcor lupcor Buna ziua Sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de 3000 lei. Mentionez ca am handicap accentuat si m-am pensionat in baza prevederilo legii ... (vezi toată discuția)