avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In intabulare sunt prinși 174 mp, in titlul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In intabulare sunt prinși 174 mp, in titlul de proprietate sunt ...

In intabulare sunt prinși 174 mp in titlul de proprietate sunt 250 mp la vinzarea locuinței se poate vinde casa cu terenul la notariat e.dezbatere de moștenire.
Prin anexa 24 ajuta la notariat ptr vinzarea casei și a terenului.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:25, 2 Octombrie 2025
Anexa 24 este sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale.
N-are treabă cu vânzarea.
Am contractul de donație din 1986 îl am în original pe numele tatălui,in anul 1994 Titlu de proprietate pe numele tatălui in anul 1999 moare tata mătușa dezbate moștenirea îmi dă mie și lu sora partea tatălui din donație 250 mp casa și teren ne face certificat de moștenitor,in anul 2024 intabularea e greșită este trecut 174 mp in cazul asta pot vinde casa cu terenul dacă e greșit intabularea.

raluk0207 a scris:

Notariatul dacă are actele in original ale vânzătorului dacă cadastru e greșit poate cere notariatul o remediere sau rectificare de la O.C.P.I sa poate vinde cumpărătorul.
Fiind contract de donație in original,titlu de proprietate original,certificat de moștenitor notara poate cere remediere sau rectificare la OCPI că cadastru fiind greșit.

antonio1984 a scris:

Am contractul de donație din 1986 îl am în original pe numele tatălui,in anul 1994 Titlu de proprietate pe numele tatălui in anul 1999 moare tata mătușa dezbate moștenirea îmi dă mie și lu sora partea tatălui din donație 250 mp casa și teren ne face certificat de moștenitor,in anul 2024 intabularea e greșită este trecut 174 mp in cazul asta pot vinde casa cu terenul dacă e greșit intabularea.

raluk0207 a scris:

Atât a ieșit la măsurători. Nu cred ca este nicio greșeală.
Se întâmplă foarte frecvent sa existe diferențe, in plus sau in minus, față de actele de acum 30 de ani.
Orice intabulare la OCPI se face in baza documentației cadastrale. Dacă atât a rezultat din măsurătorile recente, atât e.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu înțeleg nimic în cadastru e intabulat terenul cu casa 174 ... antonio1984 antonio1984 Nu înțeleg nimic în cadastru e intabulat terenul cu casa 174 mp in contractul de donație e 250 mp în certificat de moștenitor este 250 mp in titlu de ... (vezi toată discuția)
In 1986 mătușa cu bărbatul ia făcut contract de donație ... antonio1984 antonio1984 In 1986 mătușa cu bărbatul ia făcut contract de donație cuv250 mp casa cu teren la un loc tatălui moare barbasu,moare tata mătușa face dezbatere ... (vezi toată discuția)
Greseala in certificatul de mostenitor Ionflo1 Ionflo1 Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a ... (vezi toată discuția)